Dafne Keen:

Dafne Keen: "Látványosabb lesz a The Acolyte, mint Darth Maul párbaja"

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó.

25 évvel ezelőtt a Star Wars I. rész: Baljós árnyak (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) célja nem más volt, minthogy bemutassa a nézőknek a franchise történetének legjobb fénykardpárbaját, most viszont úgy tűnik, hogy a legújabb sorozat szeretné felülmúlni elődjét. Az 1999-es film minden idők egyik legikonikusabb képsoraival zárult, amikor Darth Maul összecsapott Qui-Gon Jinnel, illetve padawanjával, Obi-Wan Kenobival. A 'Duel of the Fates' (Sorsok párharca) néven ismert jelenetet általában a Star Wars legjobb fénykardpárbajának tartják, ámbár a következő széria – The Acolyte – ezt múltidőbe tenné.

Ezeket olvastad már?

Az előzménysorozatként számontartott The Acolyte szereplői épp a júniusi bemutatóra készülnek, és sajtókörúton vannak. Dafne Keen – aki egy padawant alakít a The Acolyte-ban, amely egy évszázaddal a Baljós árnyak előtt játszódik – elárulta egy interjú során, hogy a stáb egy még látványosabb párbajt hozott össze.

„Nagyon gyakori téma volt köztünk, mert felül akartuk múlni Darth Maul harcát – ami szerintem a legikonikusabb vívás a Star Wars filmes univerzumában.”

Az egyszer biztos, hogy majd három évtizeddel ezelőtt eléggé magasra tették a lécet, de úgy tűnik volt elég spiritusz a csapatban, hogy megpróbálják megugrani azt.

Mi lesz veled Duel of the Fates?

A The Acolyte a Nagy Köztársaság korszakában játszódik, egy évszázaddal a Skywalker-saga eseményei előtt, amikor a Jedik még meghatározó tényezői voltak a galaxisnak. Míg az előzménytrilógia Jedijei általában már nem a vívásra fókuszáltak, mert a legtöbb esetben nem volt szükségük többre, minthogy visszaverjék a lövedékeket, addig a sorozatban feltűnő Jedik művészetként tekintenek a fénykard használatára. Ez azt jelenti, hogy a The Acolyte-ban szereplő párbajok kivételesek lehetnek. A Disney az elmúlt években eközben továbbfejlesztette a fénykard-technológiát, és olyan pengéket használnak, amelyek
már sokkal komolyabb fényt bocsájtanak ki magukból, ezért nagyobb árnyékot is vetnek. Ez kezdetben problémákat okozott, mert nehezebbek voltak, és nem is lehetett olyan könnyen forgatni őket, azonban ezt látszólag az Ahsoka esetében például már megoldották. A The Acolyte esetében pedig még látványosabb párbajokra számíthatunk, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy vajon sikerül-e legyőzni ebben a tekintetben a Baljós árnyak híres jelenetét.

Kövess Minket!



Gamer szótár