Rekordot döntött a The Acolyte előzetese, de milyen áron?

Rekordot döntött a The Acolyte előzetese, de milyen áron?

A Mandalórit, a Boba Fett könyvét, az Andort, az Obi-Wan Kenobit és az Ahsokát is lenyomta a The Acolyte, mégsincs ok az örömre.

A héten végre befutott a The Acolyte című Star Wars-sorozat első előzetese. Bár sokan azt várták, hogy a High Republic-korszakban játszódó széria végre képes lesz túlnőni a folyamatos Skywalker-érás szenvedésen, ami az utóbbi bő egy évtizedet is megrokkantotta, nem úgy fest, mintha valami korszakalkotó dolog válhatna ebből a sorozatból. Félreértés ne essék, bizonyára lesznek szórakoztató pillanatai a The Acolyte-nak, majd ha egyszer megjelenik. De amennyire felcsigázta a gondolat az embereket, hogy végre valami mást fogunk látni, annyira lesújtott mindenkit, hogy minek is ígérkezik ez a sorozat a trailer alapján.

Igaz, sokan csak azon a részén vannak fennakadva, hogy vannak benne Sithek, miközben a Star Wars előzménytrilógiájának első részében, azaz a Baljós árnyakban elhangzik, hogy ezeréve nincsenek. De azért ha egy kicsit belegondolunk abba, hogy ezen a kijelentésen kívül mi zajlik bármelyik Star Wars-filmben, akkor nem olyan nehéz belátni, hogy a Jedik tévedtek, amikor ezt mondták. Ezen túllépve bőven vannak gyengébb pontok az előzetesben, például a harcok terén, tehát összességében megértjük, ha nem nyeri el valakinek a tetszését.

Ezeket olvastad már?

Pedig az érdeklődés tényleg elképesztő volt. Az első 24 órában 51,3 millióan nézték meg a trailert, ami azt jelenti, hogy túlszárnyalta a Mandalórit, a Boba Fett könyvét, az Andort, az Obi-Wan Kenobit és az Ahsokát is megtekintésekben. A rekordot azonban beárnyalja, hogy több a hivatalos Star Wars csatornára feltöltött videón a lefelé mutató ujj, mint a felfelé. Arányait tekintve 55-45% volt a megoszlás előbbi javára ma délelőtt. A több tízezer kommentelő pedig vagy a „csukd be a szemed, mit látsz?” mondatot mémeli, vagy a karakterek diverzitását szidja.

Egyébként a sorozatban többek között Dafne Keen, Amandla Stenberg és Carrie-Anne Moss is játszanak, tehát ilyen értelemben még ígéretes is lehetne. Az első évad nyolc részből fog állni, és a premier napján, azaz június 4-én az első két epizód egyszerre debütál a Disney+-on. Legkésőbb addigra kiderül, hogy mit ér a The Acolyte valójában.

Kövess Minket!



Gamer szótár