Kiderült miből merítettek a Star Wars The Acolyte sztorijához

Kiderült miből merítettek a Star Wars The Acolyte sztorijához

Nagyon úgy tűnik, hogy nem a megszokott történetmesélést kapják meg a rajongók.

A Star Wars filmes univerzuma már messze túlmutat az eredeti trilógián, hiszen az elmúlt évtizedben egyre másra jelentek meg a további filmek és sorozatok, ráadásul jó néhány még továbbra is fejlesztés alatt áll. Ezek között minden műfaj szerelmesei megtalálják a számításukat, hiszen a politikai thrillerektől kezdve, az akciódúsabb alkotásokon át a gyerekeknek szóló történetekig minden van. Eközben az Andor alighanem az eddigi legérettebb Star Wars produkció volt mind közül, de persze a The Acolyte biztosan megpróbálja elvenni tőle ezt a címet – ami nem véletlen, hiszen a narratívát figyelembe véve hasonló az Andorhoz.

Ezeket olvastad már?

Több éves várakozás után hamarosan végre saját szemünkkel láthatjuk a szériát, de egyelőre még be kell érnünk az első trailerrel. Ez a rövid kis kedvcsináló is sok minden elárult, például azt, hogy a sztori a Nagy Köztársaság korszakában játszódik. Az előzetes Lee Jung-jae Jedi-mester órájával indul, aki arra buzdítja a padawanok egy csoportját, hogy ne bízzanak meg a saját szemükben sem, és talán ugyanez elmondható a trailerről és a sorozat általános narratívájáról is. A készítők erőteljesen merítettek Rashomon játékkönyvéből is, ezért nem véletlen, hogy különböző nézőpontokból vizsgálják meg ugyanazokat az eseményeket.

Továbbá kiderült, hogy 100 esztendővel a Baljós árnyak előtt játszódik a cselekmény és a forgatás során egyáltalán nem használtak The Volume VFX-t – ez utóbbi azt jelenti, hogy az úgy nevezett StageCraft eljárás során valódi színészek játszanak valódi díszlet előtt, miközben hatalmas és nagy felbontású LED-videofalakkal veszik őket körül. Ezeken számítógépen generált háttereket jelenítenek meg, amelyeket korábban elsősorban az utómunkálatok során állítottak össze, miután zöld vásznakkal forgattak. Az is kiderült már korábban, hogy 8 epizódot kapunk az első évadból, de a hírek szerint már eleve több szezonban gondolkoztak a készítők. Viszont azt is érdemes tudni, hogy az egyes részek nagyjából 30 percesek lesznek.

„A sorozatról annyit kell tudni, hogy misztikus thrillerként beszélünk róla. Ez egy folytatásos történet, tehát minden egyes epizód több információt szolgáltat a történetről. Nyilvánvalóan hatással voltak ránk a szamuráj- és a wuxia-filmek, de az olyan alkotások is, mint a Rashomon, ahol látsz egy történetet, melyet többféleképpen is bemutatnak. Szóval, ami megkülönbözteti [The Acolyte] a többi Star Wars-sorozattól, az az, hogy ezt a sajátos módon meséljük el.” – osztotta meg gondolatait az alkotó, Alkotó Leslye Headland.

A széria június 4-én dupla epizóddal debütál a Disney+ kínálatában.

Kövess Minket!



Gamer szótár