Megvan az Astralis ötödik embere, tovább fiatalít a csapat!

Megvan az Astralis ötödik embere, tovább fiatalít a csapat!

Karrigan távozása után máris megvan az utánpótlás, a kérdés, vajon jól döntettek-e az irányító lecserélével?

Az Astralis nemrég eladta karrigant a FaZe-nek, így egy rövid ideg még a Major indulás joga is veszélyben forgott a dánoknál. A napokban azonban bejelentették, a Kölnben beugróként velük tartó gla1ve mostantól hivatalosan is az Astralis kötelékébe tartozik, ő lesz az új irányító, a csapat ötödik játékosa. A Heroic-nál megüresedett helyre a dán Niko érkezett, aki már a Minoron bizonyíthat új csapatánál.

Amikor egy évvel ezelőtt a cajunb, device, dupreex, karrigan, Xyp9x ötös sorra hozta a szép eredményeket, még minden szép és jó volt a januárban alapított együttesnél. Majd egyszer csak elkezdett visszaesni a csapat teljesítménye, május elejére már mindenki tudta, mi következik. Az ilyenkor megszokott tagcserékkel kapcsolatban elsősorban a két legidősebb játékos, karrigan és cajunb került a célkeresztbe, hiszen a maguk 26 évével stílusban és fejlődési potenciálban is állítólag kilógtak a 21 évesek közül.

Mostanra mindkettőjüket el is küldték, érkezett a helyükre Kjaerby és gla1ve, akik nem meglepő módon egyaránt a fiatalabb korosztályt képviselik, 19 és 21 évesek lévén. A kérdés csupán annyi, hogy a tapasztalatot vajon mivel helyettesíti majd az Astralis hosszú távon?

Ha a világranglista élére tekintünk, a VP, mint legidősebb átlagéletkorú Top30-as csapat, simán veri a többieket! De ott van a dignitas is a második helyen, akik éppen a lesajnált és kiselejtezett cajunb-vel találtak újra magukra. Karrigan új csapata a FaZe nemrég továbbjutott az ELEAGUE csoportköréből, egyelőre tehát úgy néz ki, nem csak a 20 éveseké a világ!

Az Astralis azonban ezzel a húzással teljesítette célját, totálisan fiatal ötöst rakott össze és megtarthatta Major indulást biztosító pozícióját. Hogy mennyire volt eredményes a váltás, az az ELEAGUE csoportmeccsein kiderül a Na'Vi, az SK és az ALTERNATE ellen!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!