Jön az ESL Pro League döntője, lássuk az esélyeseket!

Jön az ESL Pro League döntője, lássuk az esélyeseket!

Sorra vesszük az induló csapatokat, és hogy meddig juthatnak a többmilliós díjazású versenyen.

600 000 dolláros összdíjazással jön az ESL hónapokon átívelő versenysorozatának döntője, az ESL Pro League brízíliai LAN-jára Európa és Amerika legjobb csapatai kaptak meghívót. A 12 fős csapatlétszám a fnatic távolmaradása miatt 11-re csökkent, az A csoportban így csak 5 csapat küzd majd a továbbjutó helyekért.

A formátum az Epicenteren bevált rendszert követi majd, a csoportkörben Bo1-es meccseken feszülnek egymásnak a csapatok. A rájátszásba minden hatos csoportból hárman jutnak majd tovább, a csoportgyőztesek egyből az elődöntőbe kerülnek, a második és harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak egymással, a legjobb négybe kerülésért!

De hogy kik lehetnek ott a rájátszásban, azt egyelőre csak megjósolni tudjuk.

A csoport
Immortals, mousesports, OpTic, EnVyUs, Liquid

A fnatic hiányzása miatt kicsit csonka a csoport, ami jelentősen javítja az itt szereplő középcsapatok továbbjutási esélyeit. A biztos továbbjutáshoz legalább két győzelem és jó körarány szükségeltetik majd, tehát az egyik winnek nagyon simának kellene lennie.

Immortals: A brazil ötös egy igazi kétarcú csapat, akik a kisebb tornákon remekelnek, hogy aztán a nagy versenyeken alig mutassanak valamit! Nagy kérdés, vajon itt is erre számíthatunk-e, vagy ezúttal túllépnek saját árnyékukon? Vélhetően a Liquid elleni meccsükön múlik majd a továbbjutás, nagy csatára számíthatunk!

mousesports: Az új igazolás eddig bevált, loWel érkezése után sorra jó eredményeket hozott a csapat. A Pro League utolsó fordulóit magabiztosan hozták, valamint megnyerték ELEAGUE csoportjukat is a FaZe és a Cloud9 előtt. A továbbjutás szinte biztos NiKo-ék számára!

OpTic: Bár jó csapat az OpTic, ebből az ötösből nekik nem sok babér terem majd, a három továbbjutó helyre vélhetően nem érnek majd oda. A két győzelem önmagában nehéz feladat lesz számukra, hát még a meggyőző körarány. Az ellenfeleket nézve, az OpTic lesz az egyik kieső.

EnVyUs: Ezt a továbbjutást már csak skillből is le kell tudni hoznia a csapatnak, de az utóbbi idők háttérbevonulása komoly taktikai felkészülést jelent, Happy-t ismerve. A franciák akár a csoport élére is ugorhatnak, ha felkészülésük visszaköszön a szervereken, és sikerült SIXER-t beépíteni az ötösbe.

Liquid: A két másik amerikai csapat ellen jó esélyeik vannak a hasonló mappool és a jobb felkészülési lehetőségek miatt, de ha az Immortals megrázza magát, akkor az egyik európai ellenfelet is le kell győzniük. Így már igencsak rezeg a léc a Liquid továbbjutásával kapcsolatban, de a két európai csapat mögött bőven bejuthatnak.

B csoport
dignitas, SK, NiP, Cloud9, FaZe, NRG

A hat fős csoportban három győzelem kell majd a továbbjutáshoz, és bár ez a nehezebb hatos (jó igen, a másik végül ötös lett), kicsit kettészakad skill tekintetében a mezőny. Találunk három favoritot, két meglepetésre törekvő csapatot és egy esélytelen szereplőt is közöttük.

dignitas: Az nem is kérdés, jelenleg a dánok a világ legjobb formában lévő csapata. Ezek után mi mást is mondhatnánk, halálcsoport ide vagy oda, a dignitas ott lesz a csoport legjobb három csapata között. Többször megmutatták már, nem ismernek félelmet még a legnagyobbak ellen sem.

SK: Az SK csapatánál még a kapitány FalleN szerint is sok a probléma, nehéz megmondani, mit hoz ki belőlük a hazai pálya. Az egész torna egyik legnagyobb esélyese vélhetően egészen a döntőig menetel majd. Random Bo1-eken meg lehet lepni őket, de a csoportkört minden bizonnyal túlélik majd a brazilok.

NiP: Maikelele érkezésével nagyon beindult a NiP, és bár az Epicenteren csoport utolsóként kiestek, azt ne felejtsük el, ugyanannyi pontja volt mind a négy csapatnak, csak a körarány döntött. Az ellenfeleket elnézve fribergék benindzsázzák magukat a playoffba.

Cloud9: Az ELEAGUE csoportkörében már megremegtek a kezek, vélhetően Brazíliában sem lesz ez máshogy. Az európai ellenfelekkel szemben egyébként sem remekel a C9, de ha a dignitas-SK-NiP hármas bármelyikét elkapják egy jó vétóval, boríthatják a papírformát n0thingék!

FaZe: Új lineup és nagy fellángolás, de eddig nem muzsikálnak túl jól karriganék. Számukra is hasonló a feladat, mint a C9 előtt, ha a három esélyes közül egyet meg tudnak lepni, megnyílik az út a rájátszásba.

NRG: Nagy nevek ide, vagy oda, az NRG továbbjutási esélyei a nullával egyenlőek. Jellemzően olyan játékosok alkotják a teamet, akik valahol már létszám felettivé váltak, így könnyen igazolhatóvá váltak, és a kémia sem tökéletes közöttük, egy C kategóriás All Star csapat a nagyok versenyén.

A csoportmérkőzések szerdától péntekig zajlanak, szombaton jön a másodikok és harmadikok keresztbe játszása, majd vasárnap az elődöntők és a 200 000 dolláros fődíjért zajló nagydöntő!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!