Az ESL késlelteti picit a Dust2 - Inferno cserét

Az ESL késlelteti picit a Dust2 - Inferno cserét

Kezdetét vette az ESL Pro League, ám egyelőre Dust2-vel. Bejelentették viszont, hogy mikortól veszi át a helyét az új Inferno!

A múltheti Dust2 - Inferno csere több versenyt is érint, többek között a jövőheti DreamHack Las Vegast is, de ami ennél is aktuálisabb, az nem más mint az ESL Pro League 5. szezonja.

Kedd este már elindult a szezon a Valve bejelentése pedig négy nappal előzte ezt meg, ezért a játékosokat és a csapatokat képviselő World Esports Association-nel (WESA) összeültek tárgyalni az ESL képviselői, hogy a pályák körüli változásokkal kapcsolatban egy jó döntés születhessen, mely mindenkinek megfelel majd.

Óriási meglepetések Európában, papírforma eredmények Amerikában

Az Astralis nagyon beton Nuke-on, a NiP és a FaZe jobban teszi ha sürgősen változtat valamit, Amerikában pedig minden szép és jó.

Ezt követte az ESL és a WESA közös nyilatkozata, mely alapján az első héten még Dust2 szerepel majd az aktív versenypályák között a 10 héten át tartó ligában. Ám a második héttől, mely február 21-én veszi kezdetét, már Inferno szerepel majd a választható pályák között, így szeretnének több időt hagyni a csapatoknak arra, hogy felkészüljenek a pályára.

Az ELEAGUE Major után 16-ból 10 csapat is cserél!

Beindult az átigazolási hullám, mostanra már több csapat változik, mint ahányan kitartanak az eddigi felállás mellett!

A döntés teljesen egyértelmű annak fényében, hogy éppen csak véget ért egy Major, illetve ezt egy elég nagy játékos forgatás követte/követi még most is. Utóbbi eléggé visszavetheti a csapatok teljesítményét az első megmérettetéseiken, hiszen a már bejáratott pályákra is újra fel kell készülnie a csapatoknak. Ezek mellé pedig érkezik még az új Inferno is, így biztosan felemészt még pár hetet-hónapot, míg az új lineupok elérik a bennük rejlő teljes potenciált.

Erre a felkészülésre pedig tökéletes alkalmat jelent az ESL Pro League, mely kéthetente jelentkezik kedden, szerdán és csütörtökön, természetesen magyar nyelvű közvetítés mellett! Ma például éppen egy DeadFox meccsel:

Kövess Minket!