Még 8 széria választ el minket az EU alapszakasz végétől

Még 8 széria választ el minket az EU alapszakasz végétől

Elérkeztünk az utolsó héthet és már csak 8, esetleg 9 széria van még hátra. Az a plusz 1 a Fnatic és a Roccat összecsapása lehet a playoffért ha minden úgy alakul.

Elérkeztünk a várva várt utolsó héthez is, az EU LCS-ben. Most láthatjuk a tavaszi szezon alapszakaszában utoljára a csapatokat, de még az is megeshet, hogy egy-kettőt akár utoljára az LCS színpadán mint résztvevők.

EU LCS - ezt vártuk a szezon előtt és ez lett

Aioween | 17/03/28 12:00 Alig két és fél hónap telt a 2017-es európai LCS tavaszi szezonjának kezdete óta (január 19.), mégis úgy tűnik, mintha már nagyon régen lett volna. A szezon előtt sok újdonsággal kellett számolni, a hetedik évadot nyitó patch számos változást hozott (új orgyilkosok, mesterségek, növények stb) és tagcserékben sem volt hiány a csapatokon belül.

Sok víz lefolyt azóta a Dunán és persze túl vagyunk már nem egy meccsen. A héten megint hosszú hétvége lesz, legalábbis az LCS szempontjából, hiszen csütörtöktől kezdve egészen vasárnapig lesznek mérkőzések. Sőt még az is lehet, hogy miután mindennek vége még rá is kell húzni egy kicsit, erről hamarosan bővebben.

A hetet az unikornisok nyitják a Splyce ellen. Ahhoz, hogy bármiféle változás történjen a B csoport elején, ahhoz az UOL-nek mindkét meccsét el kéne vesztenie, míg az H2k-nek mindkettőt meg kell nyerni, nem valószínű, hogy Csacsiék kikapnának kétszer is a héten. Csütörtököt a Fnatic és a G2 zárja majd, itt kellene csodát műveljen a Fnatic, hiszen ha G2 és a Misfits ellen is kikapnak, akkor egyenlőség áll elő köztük és a Roccat között, feltéve, ha a Roccat elveszti a mérkőzést a G2-vel szemben, ami eléggé várható lenne.

Pénteken az H2k jut nagy eséllyel egy könnyű győzelemhez az Origennel szemben, majd a Giants és a Misfits egy teljesen tét nélküli mérkőzést szériát fog lejátszani, mivel a Misfits biztosan második, a Giants pedig biztosan kieső helyen, így talán a csapatok is kicsit lazábbra veszik és láthatunk pár érdekes választást, mint az UOL vs OG meccsen nemrég.

Hatalmas meglepetés a Roccat-től, jöhet a Fnatic nélküli rájátszás?

Aioween | 17/03/25 14:00 Egy sima átlagos péntekként indult az EU LCS adása, várható volt egy biztos Misfits győzelem a Roccat ellen, valamint egy unalmas egyoldalú UOL győzelem az Origennel szemben. Nem is tévedhettünk volna ennél nagyobbat, hiszen a Roccat nyert, ráadásul 2-0-ra, a Unicorns of Love pedig igazi clownfiestát tartott nekünk.

Szombaton ismét a rózsaszín pacikkal kezdünk, hiszen a Vitality és az UOL csap össze. Feltéve, ha csütörtökön nyer az UOL akkor ez is egy teljesen tét nélküli meccs lesz, ahol igazán lehet kockáztatni, hiszen a Vitality már biztosan negyedik és egy csütörtöki győzelem azt is jelenteni, hogy az UOL biztosan első. A hét talán legérdekesebb meccse jöhet ezután, ahol az utóbbi hetekben megállíthatatlannak tűnő Roccat és az eddig veretlen G2 mérik össze tudásukat. Múlt héten se gondolta volna senki, hogy a Roccat megveri a Misfitset, igaz hozzá kell tenni, hogy nekik már mindegy volt, de akkor is nagy szó. Az biztos, hogy a szezon legnagyobb meglepetése lenne, ha nyerne a Roccat és egyben azt is jelentené, hogy övék a playoff hely, a Fnatic-tól búcsút vennénk a tavaszi szezon többi részére, nem sokkal utána pedig valószínűleg Rekklessnek is talán végleg.

Vasárnap a Splyce és az H2k párharcával kezdünk, itt sincs túl nagy tét, mivel a két csapat helyezése már biztosított, amennyiben az UOL nem veszít két meccset, az H2k-nek sem lesz miért nagyon hajtania, ahogy a Splycenak sem, mondhatni játszanak egy baráti találkozót. Az utolsó mérkőzés viszont igenis számít. Attól függően, hogy hogy alakulnak a Roccat meccsei, egy Misfits elleni győzelem lehet a megoldás, hogy playoffban maradjanak a srácok. Ennek talán még mindig nagyobb esélye van, mint annak, hogy a Roccat megverje a G2-őt.

Tehát röviden tömören, akiknek még van miért küzdeni, az lényegében a Fnatic és a Roccat, illetve esetlegesen az H2k, ha az UOL nagyon nagyot bakizik a héten. Csütörtökön a megszokott időben és helyen követhetőek lesznek az események, vagyis délután 5-től, a Magyar LoLTV csatornáján.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!