EU LCS - ezt vártuk a szezon előtt és ez lett

EU LCS - ezt vártuk a szezon előtt és ez lett

Még a szezon kezdete előtt, az akkori erőviszonyokat nézve próbáltunk tippelni, ki hol fog végezni. Lássuk mennyire találtuk el.

Alig két és fél hónap telt a 2017-es európai LCS tavaszi szezonjának kezdete óta (január 19.), mégis úgy tűnik, mintha már nagyon régen lett volna. A szezon előtt sok újdonsággal kellett számolni, a hetedik évadot nyitó patch számos változást hozott (új orgyilkosok, mesterségek, növények stb) és tagcserékben sem volt hiány a csapatokon belül. Nagyjából a mezőny fele cserélődött tavalyhoz képest, ide-oda vándoroltak a játékosok és újak is jöttek bőven.

Megvan a EU LCS csoportbeosztás!

Aioween | 17/01/09 11:05 Sok minden változott, illetve változik idén az európai League of Legends Championship Seriesben. Először is, ahogy az minden szezon végén jellemző, rengeteg játékoscsere történt, volt olyan is ami az utolsó pillanatban történt. Érkezik még többek közt a 10 tiltásos rendszer, ami jócskán felkavarhatja a port a brigádok között, mind csapatszinten, stratégiailag, mind egyéni szinten a játszott hősök terén.

Bár konkrét rangsorolást mi magunk nem tettünk, azért a csapatok erőviszonyát próbáltuk nagyjából felmérni és több profi is kifejtette véleményét az idei szezon alakulásáról. Vizicsacsi állítása szerint az ő csoportjuk könnyebb lett és jobb esélyekkel vágtak bele a tavaszi szezonba. Úgy tűnik, igaza lett, hiszen a B csoportot jelenleg is vezetik, ugyanez a teljesítmény a G2-val egy csoportban nem biztos, hogy ment volna. Exileh is jó eredményeket jósolt maguknak és figyelembe véve, hogy jelenleg is ő vezeti világszinten a legtöbb gyilkossággal rendelkező játékosok listáját egy szezonban, nem lőtt mellé. Ha mindez nem lenne elég, még GBM, a Vitality cserejátékosa is az UOL-t jósolta csoportelsőnek.

Szezon elején a G2-nak azt tippeltük, könnyű dolga lesz és bár volt egy-két neccesebb széria, ahol nem teljesítettek a legjobban, továbbra is veretlenül elsők az A csoportban. A nemzetközi sikerek még mindig váratnak magukra, az IEM katowicei állomásán döntőztek a Flash Wolves ellen, de a győzelmet nem tudták elhozni.

A második helyen tanyázó Misfits kérdőjel volt számunkra, leginkább PowerofEvil miatt, akinek a teljesítménye azóta talán még az UOL-ben töltött idejét is felülmúlta idén. Persze meg kell említeni KaKAO-t is, aki abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket, na meg Alpharit is, aki kezdő létére egyből egy erős topossá nőtte ki magát. Elvárások voltak feléjük és bár az utóbbi héten kikaptak a Roccat-től, eddig szépen teljesítettek, megérdemelten vannak a második helyen.

A Fnatic szintén kérdéses volt idén, ők viszont ellentétben a Misfits-szel, nem tudtak minket pozitívan meglepni, még Caps-szel a középső ösvényen sem. Ha mindez nem lenne elég, továbbra sem biztosított a helyük a rájátszásban, Rekkles pedig közben a visszavonuláson gondolkozik. Újabb nagy európai csapat a szétesés határán?

Feltámadó főnix, talán így lehetne leginkább leírni a Roccat idei szezonját, akikről a szezon előtt nem sokat lehetett tudni, hiszen az utolsók között derült ki náluk a végleges felállás. Az első szakaszban senkit nem tudtak megverni, azóta mintha kicserélték volna őket és 0-7-ről már a playoffért küzdenek, köszönhetően többek között Phaxinak, aki nagyon kinőtte magát pár hét alatt a felső ösvényen, de Maxlore is egyre magabiztosabban mozog a pályán.

A Giants-et a mezőny aljára vártuk és ez be is jött. Hozzá kell tenni, hogy már javulófélben voltak az ominózus Vitality elleni remake előtt, ami után mintha valami eltört volna a srácoknál. Ha a Roccat nem mutat be olyan bravúrokat, mint a Misfits ellen, az az egy győzelem sokat számított volna a Giants-nek abban, hogy ne kerüljenek kieső ágra.

Az unikornisokról már beszéltük, érkezzen az H2k. Nekik elég kalandosan indult az év, miután FORG1VEN kitálalt a tavalyi évről, nem volt hajlandó Febivennel játszani, Jankos pedig nem akart európai bot lane-t, valószínűleg azért, mert nem látott másban potenciált. A számítása végül bejött, Nuclear és Chei csatlakozásával. Bár az első helyről lecsúsztak az UOL-nak hála, de egyáltalán nem szabad őket leírni, továbbra is egy erős gárdáról beszélünk, akiktől nem árt tartani. A B csoportban sokan az H2k-t és az UOL-t várták az első helyre, de ennél pontosabban talán senki nem tudta volna megtippelni, az első-második hely végül is bejött.

Itt vannak az EU LCS csapatok 2017-es tavaszi kezdői!

A napokban kellett véglegesíteni a csapatoknak a felállásokat, további cserebere kezdésig már nem lesz, lássuk a 10 európai gárdát!

Tagcsere nélkül kezdte a szezon a Splyce, akiknek köszönhetően tavaly nem jutott ki végül az UOL a VB-re, így joggal várhattunk tőlük stabil teljesítményt, ráadásul YamatoCannon, a csapat edzője sem tegnap kezdte. Mégis, a stabilitás valahogy elmaradt és hétről-hétre felemást teljesítményt mutattak, néha jobbat, néha rosszabbat. A playoff hely végül meglett, de ez inkább köszönhető a Vitality és az Origen rossz teljesítményének és ezt a rajongók is éreztették, leginkább a hiányukkal.

Ha már Vitality, nekik nagyon nem jött össze a mostani szezon. Hiába a két koreai importjátékos, GBM és Hachani, egyikük sem hozta azt, amit vártak volna tőlük. GBM-et egy hétig játszatták miden, mikor Hachani kispadra került, mivel alvászavarral küzdött, ami meg is látszott a teljesítményén. Az ő helyezésüket nem igazán sikerült eltalálni, bár eléggé telített volt a B csoport, őket a playoffban is el tudtuk volna képzelni, legalábbis a felállás alapján.

Ilyen egy LCS csapat élete: Exkluzív interjú a Vitality magyar menedzserével!

Nemrég Magyarországon járt a Vitality magyar menedzsere, egy órát beszélgettünk vele az LCS-ről, a tapasztalatairól, a profi életmódról és a magyarokról. De hogy jön ide a marhapörkölt?

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön az Origen. Zven és Mithy távozása óta nem igazi a csapat, ehhez jött még hozzá az, hogy idén sOAZ, Amazing (bár őt a teljesítménye alapján nem siratjuk) és PowerofEvil is távozott. Így mondhatni a semmiből kellett xPekének csapatot építeni, ami valljuk be, nem jött össze neki. Ezt már a szezon elején is sokan megtippelték, hogy az a lineup, amit összerakott, valószínűleg kevés lesz. Olyan szempontból sajnos sikerült felülmúlnia elvárásainkat, hogy bár nem sokat vártunk a csapattól, de ez még ahhoz képest is kevés. Amióta létezik LCS, világszinten még egy csapat sem játszott végig úgy egy splitet, hogy egy szériát se tudjanak elhozni.

Nektek mennyire jött be a szezon eleji számításotok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.