A Riot átnevezné a support pozíciót

A Riot átnevezné a support pozíciót

Őrző? Védelmező? Katalizátor? Minek neveznéd a jövőben a támogató játékost?

Nemrég néhány felhasználó számára megjelent egy kérdőív a League of Legends kliensén belül, amely azt kérdezi, hogy mit szólnának ahhoz, ha a "Support" nevet megváltoztatnák "Catalyst"-ra, vagy nagyon magyarosan katalizátorra. Az ötlet egyébként onnan fakad, hogy nemrég a Riot fejlesztői fórumán arról beszéltek, hogy a támogató, mint név, szerepkör, nagyon másodlagossá, haszontalanná teszi a pozíciót, ezért gondolkoznak azon, hogy változtassanak a nevén.

Tény, hogy már jó ideje negatív légkör jellemzi a támogató pozíciót még úgy is, hogy egyébként például a magyarok körében egy korábban végzett kutatást azt hozta ki, ebben a pozícióban érzik magukat a legtöbben jónak.

Meglepő a kutatás eredménye: supportolni tudunk a legjobban!

Magyar support mainek, hol vagytok, amikor soloQ-zok? :(

Ennek ellenére mindig is egyfajta kényszer pozíció volt ez, hiszen két fontos feladata van: megvédeni az ADC-t és telewardolni a pályát. Ezt azonban sokan alulértékelik, unalmasnak találják, ezért megpróbálnak a) carry típusúbb supportokat hozni, akiknél a ks nem kill steal-t, hanem kill secure-t jelent, vagy kitalálnak alternatív megoldásokat, mint support smite Singed vagy Nunu, akik teljesen máshogy látják el a feladatukat a játékban, ami persze nem is tetszik a Riotnak.

Pedig a támogatói szerepkör az egyik legnehezebb a játékban. Szükség van a megfelelő mechanikai skillekre akár csapatharc kezdeményezésnél, akár az ADC megvédésénél, ezek mellett pedig látnia kell mindent a pályán, hogy nyugodtan tudjon wardolni, pontosan tudnia kell, hol és mikor mozognak, mozoghatnak a junglerek, figyelni az idézői képességek töltődési idejét stb. Amennyire hálátlan feladat, biztos mindenki játszott már lövészként úgy, hogy a meccs végén megköszönte a támogatójának a kiváló játékot, hiszen nélkülük valószínűleg sokkal több lett volna a halálok száma a meccsek során.

De csináljunk szavazást! Ti mire változtatnátok meg a támogató nevét?

survey tools

Kövess Minket!