WoT - Interjú egy unicum játékossal: Seriouzhnya

WoT - Interjú egy unicum játékossal: Seriouzhnya

Az interjúsorozat legújabb részében Seriouzhnya kerül a középpontba.

Szia Seriouzhnya! Kezdésként mesélnél kicsit magadról?

Seriouzhnya: Keresztnevem Szabolcs, 21 éves vagyok, jelen pillanatban a Miskolci Egyetemen küzdök a diplomáért, mellette egyéni vállalkozóként pénzügyi termékek értékesítésével foglalkozok.
WoT-ban egyike vagyok azon kevés magyar játékosoknak, akik megjárták a Golden League-t. 2011 május óta játszok, szóval elég régi motoros vagyok az online tankok világában. A legtöbb időmet magyar klánokban töltöttem (HUNS-ZWACK-TRIGG,
utóbbi kettőnek alapítótagja voltam-vagyok), azonban volt pár kalandozásom a nemzetközi vizeken is a S3AL és a FAME tagjaként.

Ilyen tapasztalatokkal a hátad mögött mit gondolsz a magyar klánok helyzetéről? Hány olyan klán van, ami fel tudja venni a versenyt az élmezőnnyel?

Seriouzhnya: Elfogultság nélkül állíthatom, hogy jelen pillatban mi a TRIGG képviseljük a magyar élvonalt, ez a nemzetközi vizeken a Top 10-re elég. Sajnálatos, hogy ezt nem mutathattuk meg idén nyáron a vetélytársaknak, hiszen általában ilyenkor kerül megrendezésre egy minikampány, ám idén ez valamilyen okból kifolyólag elmaradt.
A második helyre az MBZ-s fiúkat tenném, majd a harmadik helyre az USTOP-os srácokat.
Szerintem ennek a három klánnak van a legnagyobb esélye komoly eredményeket elhozni egy megmérettetés esetén.


A TRIGG csapata az Absolute Supremacy bajnokságon.

Miért épp a World of Tanks?

Seriouzhnya: Egy internetes hirdetés feldobta nekem a WoT-ot és mivel akkoriban toltuk haverokkal a T-34 vs Tiger nevű szintén orosz harckocsi szimulátort, ezért adtunk egy próbát az arcade mmo-nak is.
Azóta már csak én tankozok, a többiek inkább LoL-oznak.


Hogyan jellemeznéd a játékstílusodat?

Seriouzhnya: Minden meccsen eltérően reagálok mivel 3 fő változó van egy körben: a térképet, a saját tankjainkat és az ellenfél tankjait is figyelembe veszem mielőtt kiválasztom az ideális taktikát.
Ha tehetem, akkor agresszívan mozgok a harckocsimmal.

Melyik nemzetet, tankágat és tanktípust kedveled a leginkább és a legkevésbé?

Seriouzhnya: Kedvenc tankjaim a BatChat 25t és a szovjet tier 10-es medek. De amibe akármikor visszaülnék az a nerf előtti T-22 közepes volt.
Az a tanktípus amit nem kedvelek nem más, mint a Type 5 Heavy.


Unicum szemmel visszatekintve mi volt a legnagyobb baklövésed, amit kezdőként elkövettél?

Seriouzhnya: Nekünk anno nem állt rendelkezésünkre akkora olvasmány, mint a mostani kezdőknek ezért mint mindenki akkoriban rohantam a legendás Tigris felé és csalódva tapasztaltam, hogy a játékban teljesen másra szolgál, mint a 2. VH csataterein.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanatod a World of Tanks-ben?

Seriouzhnya: Sok ilyen volt: az első CW kampány HUNS sikere, Golden League szereplés (akkori nevén Pro League) a Team WD-vel, a DTQ-val, Go4WoT győzelmek, számtalan ESL magyar kupa győzelem, amikor a GoHard-dal bejutottunk a Golden League-be. Számtalan örömteli percet okozott nekem ez a játék és nagyszerű embereket ismerhettem meg a WoT-nak köszönhetően.

Szerinted milyen hiányosságai és hibái vannak a játéknak? Ha tehetnéd, mit fejlesztenél vagy javítanál a WoT-on?

Seriouzhnya: Egyértelmű hibának találom az új generációs prémium tankokat (Skorpion G, Patriot, Liberté, Defender), én nem raktam volna be őket a játékba.
A térképtervező részleget egy az egyben kirúgnám, úgy mint a játék egyensúlyáért felelős személyeket is.
Olyan emberek kellenek ezekbe a pozíciókba, akik értik is a játékot és jól is játszanak vele.
Soha nem tudják, hogy egy tankon mit módosítsanak ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen: vagy túlbuffolnak valamit, vagy játszhatatlanra nerfelnek valamit. Erre tökéletes példa a mostani Maus, Type 5 és a supertesten bejelentett BatChat nerf.

Mit gondolsz a World of Tanks e-sportról?

Seriouzhnya: Rengeteg lehetőséget nem használ ki a WG, személy szerint úgy érzem, hogy nincs meg a kellő marketing a WoT e-sport szcénának, a díjazást is meg lehetne növelni, hogy több csapat és játékos számára legyen vonzóbb a WoT e-sport színpada.
Hiányzik a régi díjazás ESL-ről és a Silver League-be is visszatenném a pénznyereményt.

A Golden League díjazása szezonról szezonra nő, és a WGL igazgatója is úgy nyilatkozott, hogy elsődleges céljuk a WGL játékosok helyzetének rendezése, azaz el szeretnék érni, hogy a profik meg tudjanak élni csak abból, hogy játszanak. Szerinted ez önmagában nem jelent kellő motivációt a játékosoknak?

Seriouzhnya: Engem anno az motivált, hogy Európa legjobbjai ellen szállhattam csatába, mellé a pénz csak extra jutalom volt. Mást viszont teljes mértékben csak a pénz motivál.
Szerintem nagyon helyes döntés, hogy folyamatosan növelik a díjazást, ugyanakkor én a játékosoknak felajánlanék fix fizetést is, úgy ahogy a Riot teszi ezt a League of Legends esetében.

Milyen csapatokban játszottál eddig? Mesélnél kicsit az e-sport karrieredről?

Seriouzhnya: A WoT eSport pályafutásom a HUNS – Underdogs csapatban kezdtem, ebből lett később a Team Western Digital (WD), majd a DTQ. Velük fordultam meg a Pro League-ben.
A WoT Magyar Ligát és az ESL magyar szekcióját is velük domináltuk, majd egy páran kiváltunk a DTQ-ból megalapítva a PRANK-et, amivel inkább a minél több gold kifarmolása volt a cél,
de nyilván a pénzdíjas versenyekről és az offline megmérettetésektől se riadtunk vissza. Utolsó offline szereplésem tavaly szeptemberben volt Kecskeméten a Real Gamers 3vs3-as bajnokságán, ahol egy mérkőzést se vesztettünk.
A TriggR 7vs7 csapattal meglepően jól teljesítettünk az első Major League szezonban, azonban ezt a formát nem sikerült adoptálni az azt követő Silver League szezonba, így az érdeklődés hiányában kiestünk onnan.
Azóta két-három hetente elindulunk egy ESL South-East bajnokságon, amit általában meg is nyerünk.

WoT - Így szerezz goldot

Scheff | 17/06/27 18:28 A Golden Leauge játékosok bevétele 20.000 arannyal egészül ki szezonként, de mindenki más törheti a fejét, hogy honnan szedje össze a havi prémiumra vagy épp kedvenc prémium tankjára a szükséges arany mennyiséget. Összeszedtük nektek, hogy milyen lehetőségek vannak az arany szerzésre jelenleg.

Sok magyar WGL játékos nemzetközi csapatot választott, mint például kajzoo és Tankelit01. Szerinted egy magyar csapatnak van esélye bejutni a Golden League-be, vagy érdemesebb nemzetközi csapatot keresni a profi karrierhez?

Seriouzhnya: Nemzetközi csapattal könnyebb érvényesülni a Golden League-ben ez egyértelmű, viszont személy szerint én jobban preferálnám, ha egy teljes csapattal tudnánk képviselni hazánkat az online csatatereken.

Milyen céljaid vannak még a játékban?

Seriouzhnya: Amit el szerettem volna érni azt már elértem ebben a játékban. Igazság szerint az hogy jól szórakozzak. Vonzanak a gun markok gyűjtögetései is, de ahhoz sajnos jelenleg túl keveset játszok, hogy az áhított csillagokat begyűjtsem.

Végül, de nem utolsó sorban mit tanácsolnál a kezdő játékosoknak? Hogyan lehetnek ők is unicumok?

Seriouzhnya: Olvassanak utána a játéknak (különösen a spotrendszer működésének), videókból/jó játékosok streamjeiből tanulják meg a kulcspozíciókat a térképeken, ismerjék ki a tankjaikat és fontolva haladjanak a csatatéren.
Vizsgálják meg tanks.gg-n azokat a harckocsikat, amiknek az átütésével problémájuk akadt.
Nekünk régen nem voltak ilyen lehetőségeink, csak a gyakorló csata és a sok-sok ezer ellőtt kredit.

Még több interjú:

GosztonyiPro_The_Animal
Tankelit01

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.