Interjú egy unicum játékossal: rosszpenz

Interjú egy unicum játékossal: rosszpenz

Legújabb interjúnkban rosszpenz válaszol a neki szegezett kérdések hadára!

Szia rosszpenz! Biztos sokan ismernek, mint youtube videóst, de mesélnél magadról egy kicsit?

rosszpenz: Lassan 36 vagyok, 180 magas, nő ismerőseim szerint lehengerlő stílusú, jóképű… haha…
Szóval kiscsaládos (összesen 8 láb, amiből 4 a Charlie-é ;) ), 15 éve foglalkozom külkereskedelemmel és nagy állat- és természetbarát vagyok, amolyan természetbuzi, sokkal inkább mint kocka bár a monitor előtt is sokat ülök és nem csak a WOT miatt.
Világ életemben megszállott voltam a hobbijaimat illetően, időrendben kb. zenélés, autók, zenélés, motorsportok (pálya és rallysprint), zenélés, airsoft, zenélés, downhill, zenélés. Ja, a zenélést sokszor újrakezdtem és abbahagytam, hol profibb, hol abszolút hobbi szinten. Épp most teszem le a gitárt megint, most már valószínűleg végleg, mert ennyi felé egyszerűen nem lehet szakadni. Nagyon érdekel még a videós kreatív munka, még mindig biciklizem, de most már csak enduro, és van valami új is, de az még nem publikus.

Miért épp a World of Tanks?

rosszpenz: Jópár éve a sógorom mesélt róla, először nem is érdekelt, aztán megmutatta, hazajöttem, letöltöttem és beszippantott. Előtte inkább FPS-ekkel foglalkoztam, Delta Force sorozat, Rainbow Six-ek, Ghost Recon stb., a Delta Force 2 máig a kedvenc FPS játékom, mert van benne ballisztika. De ezek közül csak egy volt, nem is tudom már melyik, amelyiket multiban játszottam.

Hogyan jellemeznéd a játékstílusodat?

rosszpenz: Két szóval talán „félagresszív” és kiváró. A legtöbbször szinte csak óvatos szemlélője vagyok a csatáknak, igyekszem kihasználni az ellenfél hibáiból adódó lehetőségeket, illetve hibákba kényszeríteni őket. A legtöbb meccsemet inkább favágó sebzésfarm módon próbálom megnyerni, mint konkrét hipertaktikával. Persze van (ritkán, de van), hogy friss vagyok és szellemileg is a topon, ilyenkor szeretek belemenni a közepébe egy M48-cal vagy E-100-zal például és tudok is többfelé figyelni, de ez tényleg ritka.

Melyik nemzetet, tankágat és tanktípust kedveled a leginkább és a legkevésbé?

rosszpenz: Annak ellenére, hogy általános nézet, hogy a német tankok gyengék, ebből a nemzetből kerül ki a legtöbb kedvencem: E-50 (az abszolút befutó az összes tankom közül), E-100 (a kedvenc heavy-m a játékban), E-50M (a második legjobb TX med szerintem), a Grille 15 (ami szerintem a legjobb tier X TD még mindig a játékban) és említhetném még akár a Skorpion G-t is (ami prémtank szinten a jobbak közé tartozik szerintem) és a Panther M10-et is (ami szintén zenész, mint a Skorpion G). Tehát elmondhatjuk, hogy mint nemzet a német jön be a legjobban, mint típus pedig egyértelműen a medek, élvezeti sorrendben kb.: E-50, M48 Patton, E-50M, FV4202.
Legkevésbé nyilván az SPG-k, mint osztály, és nemzet szinten talán a cseh, mert idegbajt kapnék a parancsnok karattyolásától! Sok nyelvet elviselek, de ez az egyik, amit nem…

Unicum szemmel visszatekintve mi volt a legnagyobb baklövésed, amit kezdőként elkövettél?

rosszpenz: Nem tudnék ilyet mondani. Mai fejjel már inkább az élvezet számít, mint a teljesítmény és ahogy visszanézek, akkor élveztem a legjobban a játékot, mikor az első accomon a VK2801-el játszottam. Ez már a HEAT nerf után volt, de még a HE nerfek előtt. Fogalmam nem volt a játékmechanikáról, meg sok egyéb dologról sem, azt éppen tudtam, hogy repesszel azért sebzek egyszer nagyot egyszer meg kicsit, mert egyszer átüt, egyszer meg nem. De ennyi. Nagyon élveztem akkor a játékot, kb 900WN8-cal is.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanatod a World of Tanks-ben?

rosszpenz: Van ilyen, de nem magához a meccshez fűződik, hanem a belőle készült videóhoz. Volt egy meccsem, amikor is kilőttem egy AMX1390-et az ellenféltől, aki még rá is kérdezett miért lőttem ki (jó sok patch-el ezelőtt még lehetett kommunikálni a másik csapattal). Azt hiszem meccs közben nem válaszoltam neki, de utána készült ebből egy videó, amiben elmagyaráztam, hogy azért, mert hiába magyar-magyar, nem egy csapatban voltunk. Aztán a videó alá kommentelt egy feliratkozóm, akinek a 11 éves unokaöccse játszott a 1390-el és utána még fel is hívta, hogy velem játszott egy csatában.


Szerinted milyen hiányosságai és hibái vannak a játéknak? Ha tehetnéd, mit fejlesztenél vagy javítanál a WoT-on?

rosszpenz: Van bőven, de nem nagyon hiszek benne, hogy teljesen rendbe lehetne tenni, annyira különbözőek a játékban található járművek. Szerintem sosem lesz egyensúlyban, max szépíteni lehet a helyzeten, de olyan nem lesz, hogy minden tankosztály szerelmese maradéktalanul boldog lesz.
Akartam egyébként csinálni egy „A rosszpénz patch” című videót, összefoglalva minden építő jellegű ötletemet, de végiggondolni is fárasztó az egészet, ezért erről le is tettem.

Mit gondolsz a World of Tanks e-sportról?

rosszpenz: Azt tudom, hogy Straik nagy ász de kb. ennyi. Nem vonz az e-sport, sőt, semmilyen sport nem vonz nézés szinten, inkább csinálni szeretem őket.

Milyen csapatokban játszottál eddig? Mesélnél kicsit az e-sport karrieredről?

rosszpenz: Egyben sem, egyetlen klánom is a ZWACK volt, de az ESL-hez sosem volt semmi közöm, még néző szinten sem. Élőben legalábbis nem néztem soha, néhány összefoglalót néztem csak meg korábban a Na'Vi youtube csatornáján.

Milyen céljaid vannak még a játékban?

rosszpenz: Az az igazság, hogy nem sok már, vagy leginkább semennyi. Tankfejlesztésben egyáltalán nem gondolkozom, videókat is leginkább már csak kölcsönaccount-okkal fogok csinálni olyan tankokról, amik nekem nincsenek meg. A WN8-amat akartam még feltornázni 3000 felé meg a WR-emet 60% felé, de az az igazság, hogy jóval nagyobb a különbség a lila és a mély lila között, mint a kék meg a lila között. A sebzést könnyű meglőni TX-ben is a 3k WN8-hoz, de a 60+% WR már más tészta. Nagy szállóige volt régen, hogy a WR csak szerencse kérdése, nos ez nem igaz. Kb. a mostani 58%-om felett kezdődik a kőkemény munka, ami nekem már nem jön zsigerből és igazából nincs is kedvem beletenni azt az energiát, amit ez a 2-3% igényelne.
Alapvetően egyébként már egy teljesen új hobbi- és csatornatémában gondolkozom, ami majdnem biztos, hogy a WOT-ozás végét fogja jelenteni. Nincs már számomra a játékban semmi már, ami benne tartson. Esetleg a nagyon esős téli esték…

Végül, de nem utolsó sorban mit tanácsolnál a kezdő játékosoknak? Hogyan lehetnek ők is unicumok?

rosszpenz: A legfontosabb szerintem az, hogy ne unicumok akarjanak lenni, hanem jó helyzetfelismerők, elemző gondolkodásúak és nyitottak az önfejlesztésre. Ne a játékban meg a csapatban keressék a hibákat, még ha oly sok is van néha, meg a kifogásokat, hanem arra összpontosítsanak, hogyan küzdhetik le a problémákat, hogyan tudják kihozni a maximumot akármilyen helyzetből. A körülményeket ugyanis kevésbé válogathatjuk meg, mint a saját cselekedeteinket és reakcióinkat. Például sokszor látom én is, akár már 3-4 perccel a meccs kezdete után, hogy el fogjuk veszíteni, de sokszor kitolok még több ezer sebzést meg pár killt is, mire eljön a vesztes meccs vége.
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen gondolkodásmód az életben is sokat segít és így játszva tanul az ember, márpedig tanulni úgy a legkönnyebb!

További interjúk:

Interjú egy unicum játékossal: GosztonyiPRO_The_Animal

Interjú egy unicum játékossal: Tankelit01

Interjú egy unicum játékossal: Seriouzhnya

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.