LEC: Beállíthatja tavaszi rekordját a Vizicsacsival megerősödött Astralis

LEC: Beállíthatja tavaszi rekordját a Vizicsacsival megerősödött Astralis

Verhető ellenféllel találkozik az Astralis, a G2 több riválisától is elléphet.

Nagy lehetőség előtt állnak Vizicsacsiék. Az Astralis tavasszal mindössze három győzelmet szerzett a teljes alapszakaszban (15 vereség mellett, amivel utolsóként végeztek). Most ezt négy mérkőzés alatt teljesíthetik, ugyanis az SK Gaming ellen lépnek pályára a nap nyitómérkőzésén 18:00-tól. Az LEC nyári szezonjának első hete nem indult jól számukra, ugyanis kikaptak a jóval esélyesebb G2-tól, de aztán nem volt megállás, és felülkerekedtek a Team BDS-en és a Misfits Gamingen is. Ugyan nem a legerősebb ellenfelekkel játszottak, de jó volt látni, hogy ki tudták használni a közvetlen riválisok megingását. Amennyiben a hozzájuk hasonló erősségű csapatokat legyőzik, már sokat javíthatnak a tavaszi pozíciójukon. Az összes Bo1-es mérkőzést élőben, magyar nyelven követheted a lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1.hu-n és az Esport1 YouTube-on!

Milyen rangadók várnak ránk az első napon?

Három szorosabb és két könnyedebb mérkőzésre számíthatunk a mai napon, ha a papírformát nézzük. Ugyan még nagyon a szezon elején járunk, és változhatnak az erőviszonyok a már említett nyitómérkőzés sok izgalmat tartogathat számunkra. Az Astralis oldaláról ismét bízhatnak a jó egyéni és csapat teljesítményben egyaránt. Kobbe Veigarja például kifogástalanul működött a Misfits ellen, de csapatként is dominálni tudták az ellenfeleiket, nagy előnyt kialakítva velük szemben, legyen szó akár gyilkosságokról vagy objektívekről, ezáltal pedig aranykülönbségről. Nem lesz egyszerű dolguk, de bőven verhető számukra az SK Gaming.

Rögtön utánuk csap össze a Team Vitality és az EXCEL, két 2-1-es mérleggel álló csapat. Mindkettő célja, hogy tapadjon az eddig hibátlan G2-ra. Értelemszerűen ez nem sikerülhet mindkettő együttesnek, így fontos mérkőzés elé néznek. Tavasszal sokan kikiáltották a Team Vitalityt szupercsapatnak, ám összességében csalódást keltően szerepeltek Perkzék. Most nehéz megítélni a valódi formájukat, ugyanis a MAD Lions ellen eléggé szenvedtek, majd a két, azóta 0-3-as ellenfelet vertek meg. Ezzel szemben az EXCEL a Fnatic skalpját is begyűjtötte, és ugyan kikapott a G2-tól, talán ők tekinthetőek esélyesebbnek.

A nap zárásaként 22:00-tól a címvédő MAD Lions és a mindig esélyes Fnatic találkozik egymással. Itt is két 2-1-es csapatról beszélhetünk. A MAD Lions magabiztosan kezdte a szezont, megverte a Vitalityt és az SK Gaminget is, ám vasárnap egy szoros mérkőzésen alulmaradt a tavaszi ezüstérmes Rogue-gal szemben. A Fnatic mindeközben megverte a zsiványokat, de kikapott az EXCELtől szombaton. A két csapat összességében hasonló játékerőt képvisel, így nagyon nehéz megjósolni, ki kerül ki győztesen a rangadóból.

LEC 2022 SUMMER SPLIT - 2. HÉT 1. NAP MENETRENDJE

18:00-tól SK Gaming vs Astralis

19:00-tól EXCEL vs Team Vitality

20:00-tól Misfits Gaming vs Rogue

21:00-tól G2 Esports vs Team BDS

22:00-tól Fnatic vs MAD Lions

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megszerzi harmadik győzelmét az Astralis?

  • 80 %
  • 20 %