Az Esport1 csapatának Pick'Em tippjei – 1. rész

Az Esport1 csapatának Pick'Em tippjei – 1. rész

Kilenc kolléga indult el a gyémánt érme felé vezető úton, de vajon melyikük érhet oda a hőn áhított célhoz?

Lassan egy hete érkezett meg az IEM Rio Major Viewer Pass és ezzel együtt az újabb Pick'Em kihívás. Az Esport1 stábja pedig ismét elindította a gyémánt érmekért folyó – a csípkelődést leszámítva nagyon is barátságos hangulatú – házi versenyét, hogy kiderüljön, ki ért a legkevésbé legjobban a profi Counter-Strike-hoz! Mert mint azt mindenki tudja már régóta, a gyémánt érme birtoklása ad engedélyt arra, hogy a következő Majorig valaki Counter-Strike-kal foglalkozó médiamunkás lehessen. Tehát a tétek hatalmasak!

Ezúttal DogeFather, k1smagyar, leskisson, LiToNN, PiciBear, Shane, SpeeDy és SyTe (az Esport1TV munkatársai), valamint Sziky (az Esport1.hu főszerkesztője) szállnak versenybe a becsületükért. Míg jómagam a partvonalról kommentálhatom a legnagyobb tévedeséket gigachad tippeket tőlük szakaszról szakaszra – mindent az olvasókért, ugyebár. Nézzük is, mivel álltak elő a versenyzők az első csoportkörre!

Átnézve a beküldött Pick'Emeket – ezt Ti is megtehetitek a lenti galériában vagy ide kattintva –, gyorsan felfedezhetjük az első csapdát, amibe többen is beleestek. A legnagyobb favoritok szinte sohasem jutnak ki 3-0-val, ezért érdemesebb alulra tenni őket a tuti pontért, hiszen csak 5/9-et kell eltalálni az éremért. DogeFather, PiciBear és Sziky a Cloud9-ban bíznak ennyire, ami elsőre racionális és megbocsátható, valójában nem annyira jó a Pick'Em metában és felesleges kockázat. K1smagyar, leskisson és SyTe viszont Furia 3-0-ra fogadtak – nagyon sok szerencsét kívánok nekik ehhez, kelleni fog. Shane (fnatic), LiToNN (GamerLegion) és SpeeDy (OG) elfogadható döntést hoztak. A választottjaik pont olyasfajta középcsapatok, akikről el lehet hinni, hogy ebben a formátumban 3-0-ra végeznek. Persze nem lehet mindegyiküknek igaza, mert csak két csapat jut tovább ilyen eredménnyel – úgy érzem, ez még vicces lesz később.

Az egyik legjobb opciót egyikük sem találta meg: BIG 3-0. Miért is? Mert beugróval játszanak, nincs rajtuk nyomás és az egész évük kuka már úgy is a különböző problémáik miatt, szóval tökéletesen beleillenek abba az előző Majorökön is tapasztalt sémába, hogy vagy 3-0-val jutnak tovább, vagy sehogy. Ezzel szemben a fnatic és az OG így vagy úgy, de tovább fog jutni, és ha véletlenül nem 3-0-val, akkor jó alsó tippeket buktak a kollégák. A GamerLegion jó alternatíva a BIG-re. Bár egy RMR és pár tier 2-3-ban játszott online meccs alapján én még nem bíznám magam acoRra, legalább látok benne fantáziát.

A 0-3 tippekben nem okoztak nagy meglepetést az urak, IHC és Grayhound logók szerepelnek itt zömével, ami megfelel a Pick'Em metájának és valószínűleg be is jönnek majd. Sziky viszont valamiért úgy gondolja, hogy egy ilyen felhozatalban a 00Nation fog nyeretlenül kiesni. Főnök, ha szerettél volna még életedben Brazíliába utazni, én ezt nem posztoltam volna ki nyilvánosan. Caralho – mondaná most minden brazil CS:GO-rajongó.

A kijutásról szóló helyeken sok az egyezés a kollégák között, ami nem meglepő, értenek ők ehhez. Torzsi és a MOUZ sikerében mindannyian hisznek és valjuk be, jogosan. A Vitalityben, a Cloud9-ban és az OG-ban is bíznak mindannyian, ezek szintén jó tippek. A fnatic-vonatra DogeFather és SyTe nem szállt fel, ezt a ziccert szerintem még bánni fogják.

Ahogyan Sziky is, hogy az Outsiders helyett olyanokra voksolt, mint a BNE vagy az Imperial. Nem az antwerpeni Major Pick'Emjeit kértem, hanem a Rio Majorét! Na mindegy. Ugyanez vonatkozik PiciBearre is, aki sosem titkolta, hogy nagy BNE-rajongó és most sem hazudtolta meg magát. Valamint SyTe-ra, aki szintén a titkon legerősebb régióra, Koszovóra szavazott egy fnatic helyett például. A naptárra azért néha ránézhetnének, mert már nem május van!

Összességében az öt sikeres tipp mindenkinek összejön szerintem, de lehet lesznek napok, amikor a vártnál több stressz éri a kedves kollégákat. Ha pedig azt kellene megmondanom előzetesen, hogy ki szerezheti a legtöbb pontot szerintem, akkor LiToNN vagy Shane lenne a befutó. Amiatt jobban hajlok talán LiToNN tippjei felé, mert Shane az Imperialt is beletette (és én sem szeretnék Brazíliába menni). Cserében együtt kell élnem azzal, hogy a GamerLegion 3-0-t valószínűbbnek tartottam, mint ugyanezt a fnatictól.

Persze a Pick'Em kemény műfaj, egy Majorön bármi megtörténhet és a bátraké a szerencse. Bátor emberekből pedig úgy tűnik, az Esport1-nél nincs hiány!

DogeFather tippjei – A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!



KINEK A TIPPJEIT TARTOD A LEGJOBBNAK?

  • 50 %
  • 17 %
  • 17 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 17 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %