Ma este óriási mérföldkőhöz ér a női LoL e-sport

Ma este óriási mérföldkőhöz ér a női LoL e-sport

Ez egy hatalmas lépés lehet a női e-sport számára.

Két kezeden meg tudod számolni azt, hogy összesen hány profi női LoL-os játszhatott valódi tétmeccset a világ legnagyobb bajnokságaiban. Caltys, a Vaevictis Esports teljes női rostere, miya, Ayukura, Mayumi és DangMoo mellett felbukkant egy újabb idéző, aki megvetheti a lábát a férfiak által uralt világban. Ő Sayna, a Unicorns of Love Sexy Edition csere ADC-je, aki ma este 22:00-tól a Prime League 1st Division 2023-as tavaszi szezonjában nézhet farkasszemet a ligautolsó Eintracht Frankfurt játékosaival.

Major ERL-ben ő az úttörő

Caltys az Esports Balkan League-ben néhány meccs erejéig már bizonyította tehetségét, azonban igazán nagy nemzeti ligában még sosem volt arra példa, hogy női játékost vessenek be az edzők. Major ERL-bajnokságnak a francia (LFL), a német (PRM), a spanyol (LVP SL), a török (TCL) és a lengyel (Ultraliga) számít, a többiek – avagy a kisebb erőt képviselők  nem kapják meg a kiemelést az EMEA Mastersen.

Mire számíthatnak a rajongók Saynától?

Mivel egy kifejezetten gyenge ellenfél vár az Unikornisokra, ezért remek debütálási lehetőség áll most a 24 éves lövész előtt. A jelenlegi meta minden népszerűbb lövésze megfordult már a kezei között az elmúlt évben, de nem veti meg, ha el kell rugaszkodni a talajtól. Ziggs és Swain olyan meglepetés pickeknek számítanak az ő esetében, amire az ellenfélnek szinte lehetetlen érdemben készülni. 

A mai nap nem csak a zárómeccset lesz érdemes követni a német topligában. 18:00-tól a Sencux és Tore vezette MOUZ vár Vizicsacsiékra, a BIG sorozatban két vereséggel a háta mögött érkezik a rangadóra. Csacsiék és Saynáék összecsapásait a hivatalos német nyelvű Twitch csatornán követheted!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted nyernek ma Csacsiék a MOUZ ellen?

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.