Kirúgták a lányokból álló LoL csapatot a topligából: nem ütötték meg a profi szintet

Kirúgták a lányokból álló LoL csapatot a topligából: nem ütötték meg a profi szintet

Túl gyengén teljesített a Vaevictis eSports, ezért elköszönt az LCL a lányoktól. 

Beírta magát a történelembe a Vaevictis eSports csapata, ugyanis ők voltak az első olyan klub, akik kizárólag lányokból rakták össze a kezdőötösüket. A múlt idő azért helyénvaló, mivel a Riot Games oroszországi csapata úgy döntött, hogy megválnak a hölgyektől, mivel túlságosan gyenge teljesítményt nyújtottak a 2019-es LCL tavaszi és nyári szezonjában.

A lányok Diamond 2-3 szinten játszottak, mielőtt bekerültek az orosz első osztályba, amivel magukra vonták a figyelmet. Játéktudásuk alapján messze elmaradtak a második leggyengébb csapattól is, ezért többen kritikával illették a klub létjogosultságát. Több ellenfelüket is megbüntették, mivel a Riot szerint nem tisztelték eléggé a Vaevictiset és megalázó módon viselkedtek a meccsek során.

Természetesen a többi játékos is reagált arra, hogy egy pofozózsák csatlakozott hozzájuk a profi mezőnyben. Félreértések elkerülése végett nem azt vetették a tulajdonosok szemére, hogy miért lányok játszanak, hanem azt, hogy miért nem profi játékosokat szerződtetek le. A marketing fogásnak kiváló projekt az elmúlt napokban lezárult, de nem ért véget a történet.

Az LCL megerősítette, hogy a nyílt selejtezőben ugyanúgy indulhat a csapat, így előttük a lehetőség, hogy a teljesítményük alapján visszakerüljenek Oroszország topligájába. A Vaevictis helyét a CrowCrowd veszi át Kirill "Likkrit" Malofeev vezetésével.

A Vaevictis eSports lányai valószínűleg nem maradnak többé a szervezet tagjai, ha tényleg célja a vezetőségnek a nyílt kvalifikációkon minél jobb eredmény elérése. A 0 %-os győzelmi arány és a meccsenkénti 26 halál innentől a múlté, új fejezet nyílhat meg az orosz liga és a Vaevictis csapatának életében.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jogosan rúgták ki a csapatot az LCL-ből?

  • 85 %
  • 15 %