Két LCL csapat is hivatalos figyelmeztetést kapott a Vaevictis elleni viselkedésük miatt!

Két LCL csapat is hivatalos figyelmeztetést kapott a Vaevictis elleni viselkedésük miatt!

League of Legends - A nézőknek lehet, hogy viccesek voltak a Vaevictis elleni meccsek, de a Riot szerint sportszerűtlenül viselkedtek a csapatok.

Az orosz Riot Games hivatalos figyelmeztetést osztott ki rögtön két csapatnak is az LCL-ben, név szerint a Vega Squadronnak és a ROX-nak. Ahogy az a hivatalos kiírásból is kiderül, a két gárda nem tett eleget sem az etikai kódexben, sem a szabályzatban leírtaknak és kifejezetten sportszerűtlenek voltak a Vaevictis eSports női tagjaival a meccsek során. 

A ROX meccsre bizonyára sokan emlékeznek még, hiszen alig pár nappal ezelőtt történt a találkozó, február 16-án.

A hősválasztási fázisban eléggé poénra vették a srácok a dolgot és rögtön öt támogató karaktert tiltottak ki. Ezzel is utaltak arra az elterjedt sztereotípiára, hogy a női játékosok elsősorban támogatót játszanak, ami nem feltétlenül igaz. Ahogy a hivatalos döntésből kiderül, bár technikailag ez nincs sehol megtiltva a szabályzatban, egyértelmű jele volt annak, hogy nem tartják tiszteletben ellenfelüket, azaz a Vaevictis eSports-ot. Mivel a szabályzat külön kiemeli, hogy nem tűri a diszkriminatív megnyilvánulásokat rasszra, bőrszínre, etnikumra, nemzetiségre, nyelvre és igen nemre illetően sem, ezért ezt sem tűri a Riot.

01

A Vega Squadronnak már más volt a bűne másnap, azaz február 17-én. A Riot meglátása szerint a csapat direkt húzta el a meccset, mikor nyerhettek volna korábban is, azaz mondhatjuk, hogy játszottak a prédájukkal. Míg solo queue meccsekbe ez talán még belefér és néha napján a nagyobb ligákban is látunk dive-okat a kezdőre, itt azért kicsit más volt a helyzet. Külső szemmel nézve inkább már komikus volt a helyzet, ennek pedig nincs helye egy hivatalos ligában. Ezt a fajta viselkedést kiemeltem sportszerűtlennek tartotta a szervezőgárda.

Mindkét csapat egyelőre megúszta egy-egy hivatalos figyelmeztetéssel a dolgot, azonban azt is kiemelték, hogy a következő ilyen esetnél nem csak nekik, de a többi így viselkedő csapatnak is büntetés járhat. A már említett kettőnek pedig súlyosbító körülménynek fog számítani a kiosztott figyelmeztetés. 

Van még egy kérdéses ügy, amiről egyelőre nem esett szó. Ez a Der Zentral Magier és az Elements Pro Gaming összecsapása. Itt a hölgyek ugyan nem szerepeltek, de nem kell sokat gondolkozni, hogy az összesen 10 támogató tiltással kinek szerettek volna üzenni.

Szerinted jogosan döntött így a Riot?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!