LEC: Tavaly Vizicsacsi volt, most Dajor lehet az

LEC: Tavaly Vizicsacsi volt, most Dajor lehet az "áldozati bárány"

Az biztos, hogy a március 11-én induló LEC 2023-as tavaszi szezonban új középső ösvényessel próbálkozik a csoportkör egyik meglepetéscsapata.

Néhány napon belül befejeződnek az LEC 2023 Winter Split küzdelmei, február 26-án vasárnap vagy a G2 játékosai, vagy a MAD/SK/KOI hármasból valamelyik csapat tagjai felemelhetik a trófeát. Azok a csapatok, amelyek nincsenek versenyben, más kihívásokkal küzdenek meg ezekben az órákban. A háttérben jelenleg azon dolgoznak a menedzserek, hogy a rájátszás küzdelmeiből kimaradó klubok a tavaszi kiírásban minél magasabbra jussanak a tabellán. Az egyik szervezet, amelynél már konkrét játékosmozgatást történt, az Astralis. A dán központtal rendelkező szervezet kispadra ültette Dajort, az elmúlt három splitben mides szerepkört betöltő e-sportolót.

Az Astralis nem volt rossz

LEC-hez történő csatlakozása óta először jutott tovább Bo1-ekből a csapat, igaz ehhez kellett az átalakított formátum. A Bo3-akban Finn és az alsó ösvényes páros (Kobbe + JeongHoon) vezetésével sikerült legyőzniük a Team BDS-t, így egyetlen lépésre kerültek a hőn áhított rájátszástól. Végül a meglepetés elmaradt, a MAD Lions könnyedén 2-0-zott, de a rajongók összességében így is elégedettek lehetnek azzal, amit kedvenceiktől láthattak.

Dajor off, LIDER on?

A vezetőség úgy döntött, hogy a márciusban startoló Spring Spliten nem tartanak igényt midesük szolgálataira. (Tavaly Vizicsacsinak és Zanzarah-nak kötöttek útilaput a lábára.) Dajort kispadra tették, valamint megengedték számára, hogy új teamet keressen magának. A helyére érkező játékosról LEC Wooloo, az EMEA-régió legnagyobb informátora szállította a friss pletykákat. A leaker szerint LIDER, az AD-s karaktereiről elhíresült norvég fenegyerek érkezhet. A 23 éves középső ösvényes korábban erősítette már a Misfits Gaminget és a Team Vitalityt, így releváns LEC tapasztalattal rendelkezik. Hogy az ő érkezése mennyiben tekinthető erősítésnek, azt egyelőre még a szakértők is vizsgálják. Limitált hősbázisa miatt nem ő tűnik a kézenfekvő megoldásnak, de valamit mégis látnak benne az astralios döntéshozók.

Szombaton MAD Lions vs SK Gaming Bo5-ös szériával folytatódik az LEC 2023-as téli szezonjának kieséses szakasza, találkozunk a magyar közvetítésenHa szeretnél nyerni egy Call of Duty: Modern Warfare 2-t, akkor klipeld ki és küldd el nekünk legjobb LoL-os megmozduálsaidTovábbi részleteket erről a kihagyhatatlan nyereményjátékról itt olvashatsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted tényleg LIDER lesz az Astralis új midese?