LEC: Hiába a pentakill, simán kikapott a címvédő

LEC: Hiába a pentakill, simán kikapott a címvédő

Az LEC téli szezon eddigi legnagyobb összecsapása végül egyoldalú képet mutatott.

A tavalyi év két legjobb EMEA-régiós csapata találkozott tegnap az Idézők szurdokában, hogy eldöntsék egy Bo5-ös széria keretében, melyik ötös jut be elsőként az LEC 2023-as téli szezonjának fináléjába. Hiába volt eddig veretlen Bo3-akban mind a G2 Esports, mind a KOI, végül a rájátszás nyitánya meglepően egyoldalú képet mutatott. Megérdemelten, egy rengeteg megszakítással teletűzdelt negyedik mérkőzés után a kontinens egyetlen MSI bajnoka lépett tovább a "felső ágon" a következő körbe, a Rogue-ból lett KOI az alsó ági kisdöntőben várja ellenfelét.

G2 Esports vs KOI (3-1)

Az egész sorozat első 15-18 percében remekül játszottak Larssenék, de a korai szakaszban kiépített előnyüket nem tudták győzelemre váltani. A KOI-nál ismét az jelentette a legnagyobb problémát, hogy a csapatharcokba bátortalanul, néha ötlettelenül mentek bele, az ilyen hiányosságokat meg könyörtelenül kihasználja egy G2-szintű együttes. A második meccsen az egész szezon egyik legdominánsabb teljesítményét rakták le Yike-ék, Bel'Veth vezetésével a 2022-es tavaszi bajnok akkorát gálázott, amit még az LCS-ből is láttak. 0-2 után teljesen meglepetésszerűen támadt fel a KOI, de hiába a domináns győzelem, valamint a pentakill Compttól, ennél több nem volt a csapatban. A rengeteg megszakítással telepakolt negyedik felvonásban szétestek fejben a csapatok, de ebből az értékelhető taktikázást mellőző adok-kapokból végül a G2 jött ki jobban.

Csak találgatni lehet, hogy a KOI nem készült fel eléggé a G2-ból, vagy Capsék egyszerűen ennyivel jobbak mindenkinél az LEC-ben. Ami biztos, hogy megkérdőjelezhető döntéseket hozott fredy122 a draftok során, mint a Lucian + Nami erőltetése, vagy az Ahri kiválasztás az utolsó mérkőzésen. A széria MVP-jének BrokenBlade-et választották, aki Olafjával mindenkit ütött és vert, akivel csak összetalálkozott a Szurdokban. Jól játszott Yike is, az újonc svéd egyelőre messze a legjobb játékosa a téli kiírásnak.

Pénteken 18:00-tól folytatódnak a küzdelmek, a rájátszás második napján a MAD Lions és az SK Gaming küzd meg egy Bo5-ös szériában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted is BB volt a széria MVP-je?