Még az 1998-as Half-Life-ban is a 2023-as Oppenheimert látják a rajongók

Még az 1998-as Half-Life-ban is a 2023-as Oppenheimert látják a rajongók

Nincs határ, ha a Half-Life rajongók fantáziájáról van szó!

Az Avatarból nem kért Matt Damon, hiába próbálták pénzzel csábítgatni, elutasította. Az Oppenheimerben viszont örömmel vállalt szerepet és bár nem Leslie Groves hadnagy a film legemlékezetesebb figurája, mégis az egyik legfontosabb.

Néhány napja robbant be a mozikba Christopher Nolan legújabb rendezése, a J. Robert Oppenheimer életéről és az atombomba megalkotásáról szóló film, ami egyöntetűen elnyerte a kritikusok és a nézők figyelmét is. Nem egy 2023-ban divatos Avatar-féle butaság, ez tény, de ezért is rendkívüli. Rendkívüli hosszúságával, akciójelenetek nélkül, végig csak a párbeszédekre, az emberi kapcsolatokra építve szögez a székbe, nem enged felállni, végig megtartja a figyelmed a stáblista előgördülésével pedig te magad nem tudsz felállni, csak azt érzed, hogy egy rendkívül nehéz filmet láttál, amihez egy picit még üldögélni kell, értelmezni a látottakat és elhangzottakat.

Ezeket olvastad már?

Alighanem az év egyik legjobb filmje az Oppenheimer már most, amit egyszerűen látni kell és moziban kell látni. A rajongók oda vannak a filmért, annyira, hogy már minden bokorban az Oppenheimer jeleneteit vagy rejtett utalásait látják. Most éppen az 1998-as Half-Life-ban!

Biztosan találkoztatok már a legendás játék egyik szereplőjével, a híres-neves scientist_04-gyel. Jó, így csak a fájlok között hivatkoznak rá, ha valódi nevét keressük, akkor a Slick lesz a nyerő. Slick a Black Messa egyik neves kutatója, aki tény és való, hogy hasonlít J. Robert Oppenheimerre, még akkor is ha 1998-ban csak baltával tudták kifaragni az arcát.

Mit gondoltok? Tényleg Oppenheimer ihlethette a Half-Life tudósát?

Sőt, ha jobban belegondolunk nem csak Oppenheimer, de Einstein hasonmások is szaladgálnak a Black Messában. Nézzük csak meg scientist_02-t, most mondjátok, hogy nem kiköpött Einstein!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.