Matt Damon elmondta miért utasította vissza az Avatart és az irdatlan gázsit

Matt Damon elmondta miért utasította vissza az Avatart és az irdatlan gázsit

Pedig az egyik álma ez lett volna, hogy Cameronnal dolgozzon.

Matt Damon játékát jelenleg az Oppenheimerben lehet megcsodálni, ami alighanem elég nagyot fog szólni a mozikban. Már csak azért is, mert a film az első hétvégéje alatt is elég szépen termelt, a Barbie-val karöltve pedig hatalmas rekordot hoztak össze. Ennek apropóján pedig mindegyik főszereplőt igyekeznek alaposan meginterjúvolni, és ez alól Damon sem kivétel. Egy beszélgetés során kiderült róla, hogy mindennél jobban szeretett volna James Cameronnal együtt dolgozni az Avatar filmen, de végül nagy bánatára nem tudott részt venni a produkcióban. A másik dolog, ami miatt fájhat a feje, hogy elképesztő nagy gázsit kapott volna, ha rábólint a dologra.

Ezeket olvastad már?

A 2009-es Avatar című űreposz ugyanis 2,9 milliárd dollárt hozott a konyhára, amivel továbbra is minden idők legnagyobb bevételét elérő filmje. Damon annak ellenére utasította vissza a filmet, hogy az ajánlat szerint a bevétel 10%-át is megkapta volna, ami 250 millió dolláros fizetést jelentett volna számára. Egy Chris Wallace-nak adott interjú során nemrégiben újra szóba került az "Avatar ajánlat", ami arra késztette a színészt, hogy elmagyarázza a visszautasítás mögött álló gondolatmenetét.

„Tudod biztos vagyok benne, hogy ez a legtöbb pénz, amit egy színész valaha is visszautasított. Azonban volt egy szerződésem. A Bourne film forgatásának közepén jártam, és tudtam, hogy még van vele munka bőven. Végig kellett vinnem a filmet a célvonalig, és ha igent mondok Cameronnak, akkor elég korán leléptem volna, amivel cserbenhagytam volna őket, de ezt nem akartam megtenni. Kétségbeesetten szerettem volna Cameronnal dolgozni. Mármint azért, mert olyan ritkán látott neki egy produkciónak. Nem tudom, hogyan hagyhattam volna cserben az összes barátomat. Érted, mire gondolok?”

Tavaly decemberben, az Avatar folytatásának mozikba kerülése előtt Cameron megmosolyogta Damon döntését.

"Saját magát ostorozza emiatt. Matt, te olyan vagy, mint a világ egyik legnagyobb filmsztárja, lépj túl rajta. De meg kellett csinálnia egy másik Bourne-filmet és ez ellen nem tehettünk semmit. Szóval sajnálattal vissza kellett utasítania minket.

Amikor pedig ismét felvetették az ötletet, hogy Damon valamilyen formában szerepet kapjon az Avatar egyik folytatásban, Cameron azt válaszolta:

„Össze kell hozni. Meg kell tennünk, hogy a világ újra egyensúlyban legyen. De nem kap 10%-ot, bassza meg.”

Az Avatar és az Avatar: A víz útja már streamelhető a Disney+-on.

Kövess Minket!



Gamer szótár