Olyan rekordot megy a Barbenheimer a mozikban, amire eddig csak 3x volt példa

Olyan rekordot megy a Barbenheimer a mozikban, amire eddig csak 3x volt példa

Elképesztő bevételeket produkált a két film az első hétvégét követően.

Ahogyan arra számítani lehetett, nagyot durrant a Barbenheimer, miután ugyanazon a hétvégén mutatták be a Barbie és az Oppenheimer című filmeket. Az Egyesült Államokban a két alkotás együttesen 235,5 millió dollárt termelt, és a mozis bemutatók összesen a 300 milliós határt is átlépték, a történelem folyamán erre pedig mindössze négyszer volt alkalom. Első alkalommal a 300 milliós álomhatárt Az ébredő Erő megjelenésének hétvégéjén sikerült túlszárnyalni, utána pedig erre a Végtelen háború és a Végjáték mellett voltak még képesek a pénztárak.

Ezeket olvastad már?

A Barbenheimer esetében a Greta Gerwig rendezte Barbie jóval több pénzt hozott a konyhára, és a péntektől vasárnapig terjedő időszakban 155 millió dollárt hagytak a kasszáknál a nézők az USA-ban Margot Robbie és Ryan Gosling kalandja miatt. Világviszonylatban sincs miért szégyenkeznie a filmnek, hiszen további 182 millió dollárt fizettek a rajongók, hogy megnézhessék a rózsaszín csodát, ezzel eddig 3 nap után összesen már 337 milliónál jár a produkció – ezzel 2023 legjobban nyitányát sikerült összehozni Amerikában, megelőzve a Super Mario Bros.: A film 146,4 millióját. Greta Gerwig pedig ezzel a valaha volt legerősebben nyitó filmet rendező nővé lépett elő.

Az Oppenheimer ezzel szemben némileg szerényebb hétvégét produkált, de még ez is fantasztikusnak mondható. Christopher Nolan művel első körben 80,5M dollárral nyitott, ráadásul olyan hétvégére is csak négyszer volt példa eddig, hogy az első két helyen álló két film 50 millió dollár felett hozzon a konyhára. Utoljára több, mint 10 éve volt ilyen. A hazai bevételekhez a világ többi tájáról még további 93,7 millió dollárt sikerült összekalapozni, amivel a harmadik legjobban startoló Nolan film vált belőle – A sötét lovag és A sötét lovag: Felemelkedés után.

Kövess Minket!



Gamer szótár