Matt Damon hosszú szünetet akart tartani karrierjében, de aztán Nolan felhívta

Matt Damon hosszú szünetet akart tartani karrierjében, de aztán Nolan felhívta

Ennyit érhet egyetlen ember hívó szava.

A nyár, de lehet, hogy az év egyik, ha nem a legnagyobb durranása lesz az Oppenheimer. Azok közül, akiknek már volt lehetőségük megtekinteni, a legtöbben nagyszerű véleménnyel vannak róla, mi sem mutatja ezt jobban, mint a Rotten Tomatoes értékelései: kritikus 93%, nézők 94%.

Ezeket olvastad már?

Christopher Nolan kitett magáért, de a rendezőn túl a filmben megfordul néhány pazar színész is, a főszerepeket olyan személyek játszhatták el, mint Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Matt Damon vagy Emily Blunt, miközben van magyar vonatkozása ezen a téren is a produkciónak, hiszen Haumann Máté is feltűnik benne néhány perc erejéig.

A sors különös fintora pedig, hogy egy ilyen filmre valószínűleg senki nem mondana nemet, és ez bizony így is történt, mivel Matt Damon egy nagyobb szünetet akart tartani színészi karrierjében, amikor is megcsörrent a telefon. A történet pikantériája, hogy még a film előtt megígérte a feleségének, hogy szünetet tart, hacsak Christopher Nolan nem hívja fel.

Matt Damon épp egy párterápiás ülésen egyeztetett a feleségével, hogy szünetelteti a munkát, ámbár, ha Christopher Nolan keresi őt, akkor arra nem tud majd nemet mondani. Természetesen Nolan ezután felhívta Damont, és megkérdezte benne lenne-e az Oppenheimer stábjában.

"Ez egy kitalált sztorinak tűnhet, de valójában igaz. Én - nem akarok túlságosan személyeskedni - alaposan megbeszéltem a feleségemmel, hogy egy hosszú szabadságot veszek ki. Tulajdonképpen a párterápián egyeztettem vele – ez tényleg így igaz –, hogy az egyetlen kikötésem a szabadságomhoz az volt, hogy ha Chris Nolan felhív, akkor arra rábólintok. Mindezt úgy, hogy halvány sejtésem sem arról, hogy dolgozik-e valamin vagy sem. Majd egyszerűen csak felhív a semmiből, aztán már benne is voltam a filmben.”

Az Oppenheimerben Damon Leslie Groves-t, a Manhattan Projectet felügyelő tábornokot alakítja. Rajta kívül és a fentebb leírt szereplőkön túl a stáb tényleg lenyűgöző, hiszen Nolan együtt dolgozhatott Florence Pugh, Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek és Kenneth Branagh is szerepel. Az Oppenheimer július 21-én kerül a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár