Christopher Nolan nem is tudja, de megmentette Anne Hathaway karrierjét

Christopher Nolan nem is tudja, de megmentette Anne Hathaway karrierjét

Az Oscar-díj után gyűlöletcunami majdnem keresztbe törte a színésznő pályafutását.

Anne Hathaway a Vanity Fairnek adott interjújában mesélte el, hogy gyakorlatilag Christopher Nolan megmentette a karrierjét, amikor a közvélemény ellene fordult a Nyomorultakért kapott Oscar-díja előtt és után. Hathawayt széles körben gúnyolták az interneten ebben az időben, és egyszer emiatt az Oscar-győzelem után rákeresett a saját nevére a Google-on, és az egyik legelső találat egy ilyen következő címmel ellátott cikk volt: Miért utálja mindenki Anne Hathawayt?

„Sokan emiatt nem adtak nekem szerepet, mert egyszerűen aggódtak, hogy ilyen megosztó lett a személyiségem az interneten. Christopher Nolan személyében viszont volt egy angyalom, aki nem törődött ezzel, és az egyik legszebb szerepet adta nekem az egyik legjobb filmben, amiben valaha is részt vehettem.”

Hathaway a NASA tudósának, Dr. Amelia Brandnek a szerepére utal Nolan 2014-es Csillagok között (Interstellar) című űreposzában. Már korábban is dolgozott Nolannal – ő alakította például Selina Kylet a 2012-es A sötét lovag: Felemelkedésben (The Dark Knight Rises) – amely néhány hónappal azelőtt szerzett neki elismerést, hogy a gúny tárgyává vált volna a szobrocska elnyerése miatt.

„Nem tudom, hogy akkoriban tudta-e [Nolan], hogy támogatott, de ilyen hatással volt rám. Nem veszítettem annyit, mint amennyit veszíthettem volna, ha nem támogat. A megaláztatás olyan kemény dolog, amin keresztül kell menni. A kulcs az, hogy ne hagyd, hogy ez bezárjon téged. Bátornak kell maradnod, és ez nehéz lehet, mert azt gondolod: 'Ha biztonságban maradok, ha középre húzódom, ha nem hívom fel magamra túlságosan a figyelmet, akkor nem fog fájni'. De ha ezt akarod csinálni, ne legyél színész. Te egy kötéltáncos vagy. Te egy fenegyerek vagy. Arra kéred az embereket, hogy az idejüket, a pénzüket, a figyelmüket rád fordítsák és törődjenek veled. Szóval adnod kell nekik valamit, amiért ez számukra megéri. És ha ez nem kerül neked semmibe, akkor mit is kínálsz valójában?”

Azt is megjegyezte, hogy nem igazán szeret visszagondolni arra az időre, amikor az emberek céltáblája volt. A színésznő a The Sun-nak nyilatkozva még 2021-ben a félig teli pohár megközelítést alkalmazta, amikor életének erről az időszakáról kérdezték, és hozzátette, hogy az ellene irányuló ellenszenv arra kényszerítette, hogy olyan önbizalmat építsen, ami máskülönben talán nem is jött volna létre.

„Tényleg nem akarom felhánytorgatni a múltat, de volt egy szörnyetegem odakint, az internet ellenem fordult és gyűlölt engem, és ez egy nagy dolog volt. A sok rossz mellett ez egy nagyon jó dolog is volt egyben számomra. Hihetetlenül megerősödhetsz az ilyen dolgok miatt. Szóval úgy érzem, hogy amikor rossz dolgok történnek, ne félj tőle csak sodródj vele.”

Kövess Minket!



Gamer szótár