Nolan egyetlen filmje sem rohadt meg a Rotten Tomatoes oldalán, elképesztő a filmográfiája

Nolan egyetlen filmje sem rohadt meg a Rotten Tomatoes oldalán, elképesztő a filmográfiája

Nem hiába korunk egyik legjobb rendezőjéről van szó.

Alig két és fél évtizede van a pályán, mégis a korunk, illetve az évszázad egyik legjobb rendezőjévé nőtte ki magát Christopher Nolan – bár ezzel azért biztos többen is vitába szállnának. Nyilván nem mindenkinek tetszenek a módszerei és az, ahogyan megalkotja a filmjeit, de az eredmények végül mégis csak őt igazolják. Kezdjük ott, hogy valószínűleg nincs nagyon rajta kívül másik olyan rendező, aki úgy dolgozna, mint ahogyan ő. Internet nélküli laptopon írja meg a forgatókönyvet, nem használ okostelefont és a szkriptet mindig személyesen adja át a színészeinek.

Ezeket olvastad már?

Az Oppenheimer esetében sem volt ez másként, hihetetlen távolságot tett meg például azért, hogy megnyerje magának Cillian Murphyt a főszerepre, de Matt Damonnal is direkt felvette a kapcsolatot. Már erről a filmről is az a hír járja, hogy elképesztő élményt nyújt és sokan úgy jönnek ki a vetítésről, hogy nem nagyon jutnak szóhoz. Pedig az atombomba feltalálásán túl is érdekes történeteket mesélt már el az elmúlt két és fél évtized alatt. Dolgozott már együtt Al Pacinoval, a néhai Robin Williams-szel, Leonardo DiCaprioval és még sokáig lehetne sorolni a sztárokat, miközben a filmjei rendre 70% felett teljesítettek a Rotten Tomatoes oldalán, és nem csak, hogy nem rohadtak meg, egy-két kivételt eltekintve inkább a 90 százalékhoz közelítettek az értékelések. Ha pedig ez nem lenne minden, még Metacriticen is mindegyik filmje zöld minősítéssel, tehát 60 feletti pontszámmal van ellátva, így Nolanhez ezen a téren nem sok rendezőt lehet hasonlítani.

Az alábbi összeállításunkban megmutatjuk Nolan összes filmjét és azt is, hogy a kritikusok, valamint a nézők milyenre értékelték. Alighanem meg fogsz lepődni mekkora sikert arattak az alkotásai – az első szám a kritikusok, a második a nézők értékelését takarja:


1998: Following - 82% & 85%
Kattints a képre a galériához!

Borítókép forrása: ign.com

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár