Vasember is megkapta első Oscar-díját, köszönőbeszéde pedig mindent vitt

Vasember is megkapta első Oscar-díját, köszönőbeszéde pedig mindent vitt

Elképesztő filmet tettek le az asztalra Robert Downey Jr-ék.

Elképesztő utat járt be Robert Downey Jr., hiszen a 2000-es évek elején még nem állt annyira jól a szénája, függősége mellett több ízben letartoztatták és börtönbe is került, viszont 2003-ban bevonult a rehabra és 21 éve teljesen tiszta. Azóta ráosztották már Vasember szerepét is, amellyel meghódította a Marvel filmes univerzumát, 2023-ban pedig az Oppenheimerrel kápráztatta el a világot. A színész ugyan most csak mellékszereplőként tűnt fel Christopher Nolan alkotásában, mégis parádésan hozta a karakerét, Lewis Strausst. A film igazából egy nem lineáris elbeszélés, két különböző idősíkkal, amelyek egymásba fonódnak. Az első a színesben játszódó "Fission", amely Oppenheimer szubjektív beszámolóját mutatja be az 1954-es meghallgatásán, míg a második a fekete-fehérben játszódó "Fusion", amely Lewis Strauss nézőpontja Oppenheimerről az 1959-es szenátusi elbeszélgetés során.

Ezeket olvastad már?

Ezzel gyakorlatilag megkoronázta magának a 2024-es esztendőt, hiszen az elmúlt hónapokban megkapta már ezért az alakításáért a Golden Globe, a Critic's Choice Awards, a SAG Awards és a BAFTA elismerését is.

Robert Downey Jr. most először az Oscar-díjat is bezsebelte, és a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a következő színészeket győzte le: Sterling K. Brown (American Fiction), Robert De Niro (Megfojtott virágok), Ryan Gosling (Barbie), Charles Melton (May December), Mark Ruffalo (Szegény párák).

„Szeretnék köszönetet mondani a szörnyű gyerekkoromnak és az Akadémiának – ebben a sorrendben. Szeretnék köszönetet mondani az állatorvosomnak – mármint a feleségemnek, Susan Downey-nak. Ő talált rám és mentett meg egy vicsorgó állatot, és visszaszeretett az életbe. Ezért vagyok ma itt.

Itt van az én kis titkom. Nekem nagyobb szükségem volt erre a munkára, mint neki rám. Chris tudta ezt. Emma gondoskodott róla, hogy minden idők egyik legjobb szereplőgárdájával és stábjával vegyen körül – Emilyvel, Cilliannel. Fantasztikus volt. És ennek köszönhetően jobb emberként állok itt önök előtt. Amit csinálunk, annak jelentősége van, és fontosak azok a dolgok, amelyekről úgy döntünk, hogy megcsináljuk.

A szórakoztatóiparban dolgozó ügyvédem, Tom Hanson, 40 éve, aminek a felét azzal töltötte, hogy megpróbált biztosítást szerezni nekem, és kihozott a sittről - köszönöm, tesó.” - zárta le Downey a színpadon a mondandóját.

Kövess Minket!



Gamer szótár