Christopher Nolan megható módon tisztelgett Heath Ledger előtt a Golden Globe-on

Christopher Nolan megható módon tisztelgett Heath Ledger előtt a Golden Globe-on

A rendező megkapta első szobrát a gálán, és a köszönetében megemlítette a legendás színészt is.

2023-ban Christopher Nolan összehozta az év egyik legütősebb alkotását, és a nagyjából 3 órás Oppenheimer nem csak a kasszáknál aratott óriási sikert, de mély nyomott is hagyott a nézőkben. Ezért sem számít talán akkora meglepetésnek, hogy ő vehette át a legjobb rendezőnek járó díjat a Golden Globe-on, azonban a köszönetnyilvánító beszédében lerótta tiszteletét a néhai Heath Ledger előtt is.

Ezeket olvastad már?

Nolan rendezte a 2008-as A sötét lovagot, amelyben Ledger alakította Jokert – sokak szerint egyébként a legjobb és legemlékezetesebb alakítása volt. Ledger 2009-ben posztumusz Golden Globe-ot kapott a gálán, és akkor Nolan az ő nevében vette át a díjat.

„Az egyetlen alkalom, amikor valaha is ezen a színpadon álltam, az volt, hogy drága barátunk, Heath Ledger nevében vettem át egy ilyet. Ez bonyolult, valamint nagy kihívás volt számomra, és mikor beszéd közben felnéztem egy pillanatra, Robert Downey Jr. elkapta a tekintetemet, és olyan nagy szeretettel, illetve támogatással nézett rám – ugyanazzal a pillantással, mint most is, ugyanazzal a szeretettel és támogatással, amit sok embernek adott már át a közösségünkben oly sok éven át.”

Nolan a továbbiakban elmondta azt is, hogy rendezőként úgy érzi, hogy csak mások nevében veheti át a díjat, majd köszönetet mondott az Oppenheimer stáb tagjainak. A rendezőnek ez az első Golden Globe-győzelme, miközben a filmje további négy kategóriában is győztesnek bizonyult.

Kövess Minket!



Gamer szótár