Hamarosan újra belevethetjük magunkat az Ubisoft CoD-jába, az XDefiantba

Hamarosan újra belevethetjük magunkat az Ubisoft CoD-jába, az XDefiantba

Szervertesztet tervez az Ubisoft San Francisco a problémáktól hemzsegő, hónapok óta csúszó játékához, az XDefianthoz. Ezt követően az is eldőlhet, hogy mikor jelenik meg a játék.

Az XDefiantnak tavaly kellett volna befutnia, mégsincs sehol. Több hónapnyi csend után márciusban hallhattunk először bármit is a játékról, és akkor sem az Ubisoftnak, hanem az Insider Gaming főszerkesztőjének, Tom Hendersonnak köszönhettük ezt. A hírei viszont egyáltalán nem voltak megnyugtatóak: először arról beszélt az újságíró, hogy a csúszás oka a codosítás lehet, vagyis a vezetés azon elképzelése, hogy minden áron Call of Duty-t faragjanak a játékból; majd ezt követően azt is felfedte, hogy a The Boys Club névű, toxikus környezetet építő csoport folyton keresztbe tesz a fejlesztésnek.

A síró munkatársak, mentális összeomlások után most azonban egy pozitívabb hírrel jelentkezett az IG. Eszerint április 19-étől, vagyis péntektől tervezi megtartani a nagy szervertesztjét az Ubisoft San Francisco csapata. Azt már eddig is tudtuk, hogy valamikor lesz egy ilyen esemény, de a részletekről egészen eddig nem számolt be a kiadó. Az eredeti tervek szerint 12 órán át tartott volna ez a minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető teszt. Henderson forrásai viszont azt állítják, hogy ha minden jól megy, akkor vasárnapig kihúzzák a programot. Ez szinte garantáltan így fog történni, és csakis akkor zárhatják rövidebbre a tesztet, ha valamilyen soha korábban nem látott hibába futnak közben.

Ezeket olvastad már?

A szervertesztet követően – a hivatalos kommunikáció alapján – eldönti az Ubisoft, hogy mikor jelenhet meg a saját Call of Duty-juk. Valószínűleg nem is fognak túl sokáig ülni ezen az információn, mert ha minden jól alakul, akkor még a nyáron megkaphatjuk az XDefiantot. A játék várhatóan Xbox Series X|S-re, PlayStation 5-re és PC-re jelenik meg, a teszt is ezeken a platformokon folyik majd. Hivatalosan még nem ismerte el a kiadó vagy a fejlesztőcsapat ezt az információt, ahogyan a hétvégi próbakört magát sem. De az iparági pletykák alapján úgy tűnik, hogy az előző generációra ígért kiadásokat elkaszálták, tehát Xbox One-ra vagy PlayStation 4-re nem érkezik a játék.

Mivel az XDefiantról van szó, érdemes fenntartásokkal kezelni a hétvégi szervertesztről szóló információkat. Már nem azért, mert Henderson eredeti riportja ne lenne megbízható. Hanem azért, mert már nem egyszer az utolsó pillanatban variált az Ubisoft és/vagy a San Francisco-i stúdiójuk olyan dolgokon, amelyeken normál esetben már nem szokás. Továbbá arra is kíváncsiak leszünk, hogy az elmúlt hetek hírei után mennyi embert érdekel még a játék. Tavaly ilyenkor több mint egymillió játékost vonzott be az XDefiant, amit nehéz lesz megugrani újra.

Kövess Minket!



Gamer szótár