Ködösítés és codosítás áldozata lehet a hónapok óta csúszó XDefiant

Ködösítés és codosítás áldozata lehet a hónapok óta csúszó XDefiant

Az Ubisoft fejlesztői pokolban lévő játékával kapcsolatos hírek miatt az egyik szemünk sír, a másik meg nevet.

A Tom Clancy nevét korábban levedlő XDefiantnak tavaly kellett volna befutnia, ehhez képest még mindig sehol sincs. Tavaly tavasszal az Ubisoft tartott egy nyílt bétát, amire több mint egymillió játékost sikerült becsábítani néhány nap alatt. Sokan dícsérték a játék tempóját, már-már a Call of Duty franchise-hoz hasonlították azt. A CoD killerről először úgy tudtuk, hogy a 2023-24-es pénzügyi évben, tehát legkésőbb idén március 31-ig megjelenik. Majd volt egy kora őszi béta, amit már kifejezetten azért tartottak, hogy októberben kiadhassák. Ekkor viszont olyan hibákat fedeztek fel az XDefiantban, hogy már újabb megjelenési dátum kihirdetése nélkül kellett elhalasztani.

A terv állítólag továbbra is az volt, hogy a hamarosan véget érő pénzügyi évben a piacra dobják a játékot. Ám az Insider Gaming főszerkesztője, Tom Henderson, március közepén ledobta az atomot és azt mondta, nem fog megjelenni márciusban sem a játék. Az újságíró azt ígérte, hogy a hónap második felében további részletekkel fog előállni az XDefiant kapcsán. A hétvégén pedig be is futott a cikke, ami miatt az egyik szemünk sír, a másik meg nevet.

Ezeket olvastad már?

Mielőtt bárki aggódni kezdene, nem, nem kaszálta el az Ubisoft San Francisco az XDefiantot. A jó hírek viszont itt meg is állnak. Ugyanis Henderson szerint azért késik a játék, mert a vezetés minden áron Call of Duty-t akar faragni belőle. Az Ubisoftnál dolgozó források szerint már februárban meg kellett volna jelennie a programnak. Azonban ahogyan ősszel is, úgy most is elhalasztották a kiadást. Akkor ugye a bugokra hivatkoztak. Most viszont azért nem haladnak, mert folyamatos kreatív nézeteltérésekhez és technikai problémákhoz vezet a codosítás. Az egyik forrás szerint „állandóan elrontja az aktuális buildet a CoD utáni soha véget nem érő hajsza, meg hogy felesleges dolgokat kell belerakni.”

Henderson szerint a felelősség a vezetésé, akik folyamatosan előállnak ezekkel a változtatásokkal, majd a fejlesztőkre bízzák, hogy oldják meg. Éppen ezért az újságíró óva int az Ubisoft kommunikációjával kapcsolatban, mert hiába voltak korábban nagyon transzparensek, egészen biztosan nem fogják felvállalni ezt a codosítást vagy érdemi információkkal szolgálni a fejlesztés kapcsán. Ehhez egyébként hozzátartozik, hogy a vezetés egy olyan tagja, aki régen még Call of Duty-kon dolgozott az Activisionnél, nyilvánosan tagadta Henderson állításait a riport megjelenése után. Ez viszont gyanús, hogy csak ködösítés, ahogyan arra Henderson már jó előre felhívta a figyelmet.

Az XDefianttal állítólag azt tervezik most, hogy amint lehetséges, tartanak belőle egy újabb nyílt bétát. De hogy addig vagy utána mi lesz, arra nem szabad fogadni. Jó eséllyel még maga az Ubisoft sem tudja. Ha van is valamilyen kitűzött dátum a cégen belül, nem számít, mert eddig sem sikerült elérniük ezeket a mérföldköveket. A fejlesztés állapota alapján pedig nem valószínű, hogy pont most fogják, hiába mennek a belső tesztek egyfolytában.

Kövess Minket!



Gamer szótár