Az XDefiant jobb, mint a CoD? – Van, aki szerint igen!

Az XDefiant jobb, mint a CoD? – Van, aki szerint igen!

A Ubisoft játéka eddig nagyon meggyőzte Faze Jevet.

Az XDefiant erős első benyomást keltett a zárt béta során. Az Ubsioft legújabb FPS címe uralta a Twitchet a bemutatkozásakor, megelőzte a két 2022-es CoD, a Modern Warfare 2 és a Warzone 2 nézettségét is. Még a legendás franchise rajongói is dicsérték az ingyenesen játszható lövöldét, és úgy vélik, abszolút felvette a kesztyűt riválisával szemben.

A CoD-rajongók külön kiemelték a gyors, gördülékeny mozgást és a remek felhasználói felületét. Az FPS-veteránok az XDefiant játékmenetét két nagyon népszerű epizódhoz hasonlították, a Black Ops 2-höz és 4-hez. Az MW3 óta FaZe Jev folyamatosan gyártja a CoD-tartalmakat a legújabb játékban, így igen nagy tapasztalattal rendelkezik a lövöldék terén. A sorozatban szerzett összes élményét felidézve, méltó ellenfélnek tartja az XDefiantet.

FaZe Jev legutóbbi YouTube-videójában köszönetét fejezte ki az XDefiant pályatervező csapata felé. A játék 14 pályával fog megjelenni, amelyek mindegyike messze kiemelkedik az utóbbi idők CoD-s pályakínálatából szerinte. „Ki a vezető pályatervező ebben a játékban? Ki csinálta ezeket, mert ez a személy érdemli a legnagyobb dicséretet! A legrosszabb map ebben a játékban még mindig jobb, mint a legjobb pálya, ami az elmúlt több mint öt évben a Call of Dutyban volt.” Szerinte remek élményt nyújt a játék, a hangulatát és a játékmenetet is nagyon eltalálták a fejlesztők. „A játék flow-ja kifogástalan. Ezzel szemben a Call of Duty flow-ja évek óta teljesen szét van lőve. Ennek egy része a pályákkal függ össze, és sok köze van ahhoz, ahogy a spawnok működnek.”

Az XDefiant sokkal kevésbé véletlenszerű, ezáltal jobb felületet biztosít a tanulásra és a fejlődésre. Példaként azt hozta fel, amikor az ellenség egyből mögötted éled újra CoD-ban a squad spawn miatt. Ez egy olyan funkció, ami miatt a játékosok a csapattársaik közelében spawnolnak, függetlenül attól, hogy a csapatuk vagy az ellenség hol van. Az MW2 a megjelenéskor squad spawnokat használt, ám rájöttek, hogy ez sok problémát szül, ezért később pontalapú rendszerre váltottak, amely a játékosokat a térképen meghatározott helyeken spawnolja. 

Az XDefiant zárt béta április 23-án ér véget így a játékosoknak már csak pár napja van tesztelni.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!