CS:GO világranglista 2016, avagy tánc az első hely körül

CS:GO világranglista 2016, avagy tánc az első hely körül

Az eddigi legmozgalmasabb esport-évben a világranglista sem volt olyan fix, mint eddig. Hat csapat állt fel a dobogó legtetejére, nézzük meg, kik is ők!

Az idei év valódi keringő volt, ha arra gondolunk, hogy egy év alatt hat csapat is a világranglista élére állhatott. Az izgalmas történetek felemelkedések és bukások mellett sok tanulságot hordoznak azok számára, akik a jövőben a világ élére kívánnak állni. 

Fnatic : 2015. december 8. - 2016. április 18.

A világverő svéd ötös kétség kívül 2015 legjobb csapata volt. Szinte mindent megnyertek, ami leginkább annak köszönhető, hogy a top csapatok teljesítményéhez képest is magasabb ligában játszottak. De a novemberi, kolozsvári Majorre úgy tűnt, kezdenek a többiek mögéjük érni, és a döntőig sem jutottak el. Ez a vereség megtörte addigi dominanciájukat, és 2016 elején sem tudott magára találni a Fnatic, miközben a többiek szép lassan lehagyták őket. 

Natus Vincere : 2016. április 18. - május 19.

Első helyükhöz leginkább a folyamatos, konzisztens szereplések jelentették az utat. Míg a Fnatic hanyatlott, egyre jobban lihegett a nyakában a Na'Vi, és megnyerték a DreamHack Lipcsei állomását, majd másodikok lettek a Majorön. Ez elégnek bizonyult, hogy kiüsse a nyeregből a hónapokon át vezető svédeket. De ahhoz már nem volt elég, hogy meg is tartsák helyüket, hiszen a tengeren túlról hamar kihívóra találtak.

Luminosity Gaming – SK Gaming : május 19. - október 17.

A brazilok még 2015 elején tűntek fel, lekvalizták magukat a Major tornákra, top 8-ig meneteltek, majd 2016-ban beindult az úthenger és sorra tapostak el mindenkit. Colombusban megnyerték első Major címüket, és ezután megállíthatatlanul haladtak tovább egészen Kölnig, ahol szintén nem álltak meg az első helyig. Azóta viszont nem nyertek meg egyetlen versenyt sem. Kiismerték agresszív stílusukat, és ez lett a vesztük. Ugyan a folyamatos top 4 szereplés a versenyeken még az élen tartotta őket, és később is előre kerültek egy-két hétre, de ez sem fenntartható, ha egy csapat jobb eredményeket ér el náluk. 

Virtus.pro : október 17. - november 1.

Ez a csapat pedig nem más, mint a leghosszabb ideje együtt játszó lengyel Virtus.pro. Miután az SK-t diszkvalifikálták az ELEAGUE első szezonjában, a lengyelek megragadták a lehetőséget, és megnyerték a ligát. Ezután a Dreamhack bukaresti állomását is ők húzták be, majd az ezt követő versenyeken őket sem lehetett legyűrni az elődöntőkig. Ez a konzisztens szereplés és az SK hanyatlása vezetett addig, hogy az első helyre ugortak, de nem tudtak sokáig ülni a trónon, hiszen az év második felében folyton más csapat nyerte meg a nagy versenyeket, és lassan visszaestek. 

Ninjas in Pyjamas : december 5-12.

A legendás svéd csapat első ízben szerezte meg a világranglista első helyezettjének járó címet! Miután nyáron behúzták a DreamHack malmői állomását, pyth lesérült és mikor 5 hónapos kimaradását követően visszatért, egyből megnyerték az IEM Oaklandet. Kitűnő formában látszott feltámadni az idei évben inkább csak szenvedő ötös, de uralkodásuk rövidebb lett, mint tervezték, mindössze egy hétig tartott. Majd jöttek a dánok.

Astralis : december 12-től

A folyamatos balszerencse kikezdte az Astralis játékosait, elkezdtek fiatalítani, és az utolsó, karrigan-gla1ve csere után beindult a gépezet. Elsőként jutottak ki az ECS döntőbe, másodikok lettek az ELEAGUE-ben, elődöntősök Oaklandben, majd megnyerték az ECS második szezonjának fináléját. A remek szereplések meghozták az eredményt, az Astralis első alkalommal a dobogó legfelső fokára állhatott, melyet a Majorig valószínűleg meg is tartanak. De azután is az élen maradnak? Egy hónap múlva kiderül!

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!