Loemifar: Top 5 videójáték 2022-ben

Loemifar: Top 5 videójáték 2022-ben

Nektek melyik volt az öt legjobb játék 2022-ben?

Számos játék megjelenését elcsúsztatták 2023-ra, ennek ellenére nem lehetnek csalódottak a videójátékok kedvelői az idei felhozatallal. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül megtekinthetitek azt az ötösfogatot, amelyben véleményem szerint 2022 legjobb megjelenéseit sorolom fel.

5. Two Point Campus és a Space Academy DLC

Mivel a The Settlers: New Allies fejlesztése még javában zajlik, ezért kénytelen voltam beérni a Two Point Studios játékával. A stratégia műfajában maradandót alkotni kifejezetten nehéz feladat, de az egyetem-menedzselős programnak ez majdnem sikerült. Szórakoztató, vicces, szerethető és elképesztően kreatív ötletekkel van tele. Már az alapjáték is hosszú órákra odaszegez a képernyők elé, de a DLC képes még egy löketet adni neki. A majdnem határtalan űrben bukdácsoló hallgatók mindig hisztiznek valamiért, de pont ezeknek a bugyuta kívánságoknak a teljesítése az, ami mindig vissza-visszacsábít, hogy még egy órára dékánnak képzeljem magam.

4. God of War: Ragnarök

Kratos és Atreus újabb kalandjai tulajdonképpen nem szolgálnak óriási megoldásokkal, egyszerűen csak finomhangolták a zseniális 2018-as változatot. PlayStation 5-ön jelenleg nincsen jobb exkluzív cím, remélhetőleg egy-két éven belül PC-re is ellátogat majd a játék. Az alábbi videót még akkor is nézzétek meg, ha egyáltalán nem érdekel titeket a GoW-franchise.

3. Overwatch 2

Annak ellenére került ennyire előkelő helyre nálam az Activison Blizzard újabb alkotása, hogy a számozott folytatás még nincs kész. Kizárólag a többjátékos módot építették még bele a programba, a fizetős PvE-rész még valahol a tervezőasztalon pihen. Ettől függetlenül ennél jobb multis élményt én nem kaptam 2022-ben, pedig nagy volt a verseny a Hearthstone (F), a MARVEL SNAP, a League of Legends és az OW 2 között.

2. Vampire Survivors

Alapból nem rajongok a pixelgrafikus alkotásokért, de a Vampire Survivors valami olyan játékélményt nyújt, amelyre mindenkinek szüksége van. Egyszerre addiktív, megnyugtató, frusztráló és pofonegyszerű. Akár még böngészőből is futtathatod, ha épp csak elütnéd valamivel az ebédszünetet.

1. Elden Ring

 

A From Software-nek nem volt könnyű dolga, ugyanis a Bloodborne-on és Dark Soulsokon felnőtt generációt kellett újra megnyernie magának. A fejlesztőknek sikerült teljesíteni a szinte lehetetlennek tűnő elvárásokat, az Elden Ring minden tekintetben zseniális lett. A harcrendszer, a zene, a látvány, a történet és az egész atmoszféra alig-alig lehetne csak jobb. Egy ízig-vérig mestermű került a listám élére, amely helyezéssel lehet ugyan vitatkozni, de ebben az esetben fogadd el, hogy szélmalomharcot vívsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik volt a kedvenc játékod, amelyik 2022-ben jelent meg?