Ezért nem lehet letenni a Marvel Snapet, a legújabb ingyenes kártyajátékot

Ezért nem lehet letenni a Marvel Snapet, a legújabb ingyenes kártyajátékot

Sikerült összehozniuk a fejlesztőknek egy olyan játékot, amelyet mindenkinek érdemes kipróbálnia.

2019. január 8-án jelentette be a Marvel Games és a Second Dinner, hogy belekezdtek egy közös projektbe. A Ben Brode vezetésével megalapított, ex-hearthstone-osokból álló fejlesztőcsapat végül közel három évig dolgozott a Marvel Snapen, amely az elmúlt hetekben alaposan felforgatta a piacnak ezen szegmensét. Ingyenes és gyűjtögetős kártyajátékokból (TCG) már eddig is lehetett válogatni, azonban mégis nagyot robbant a szuperhősös területfoglalás. A Heartstone, Magic és Gwent mellett sikerült egy szép nagy szeletet kisajátítania a Marvel Snapnek a tortából, már csak az a kérdés, hogy meddig tud fennmaradni ez a nagy érdeklődés a program iránt.

Miért ennyire jó a Marvel Snap?

Legfontosabb ismérve a game-nek, hogy teljesen ingyenes. Bár lehet battle passre költeni benne, ez nem szükséges ahhoz, hogy a legmagasabb rangig valaki eljusson. A kártyák szépen gyűlnek a remek free-to-play modellnek köszönhetően, a változatos deckek megépítése kihívást jelent még a legnagyobb stratégáknak is. Mivel a játékmechanika viszonylag egyszerű, ezért gyorsan el lehet merülni a lapok pakolgatásában. Az alábbiakban néhány pontban, zanzásítva megtudhatjátok, hogyan is működnek a mérkőzések.

  • Alapból három terület van a pályán. Akkor nyer az egyik fél, ha legalább kettőn neki van nagyobb ereje, vagy döntetlen esetén összerőben felülmúlja ellenfelét
  • Az On reveal tulajdonságú kártyák a felfordítást követően azonnal aktiválódnak, az Ongoinggal rendelkezők folyamatos hatást fejtenek ki
  • A nyers erő önmagában kevés, meg kell találni a remekül működő kombókat (Blue Marvel + Onslaught, Sunspot + The Infinaut stb.)

A mérkőzések pörgősek, 2-3 perc után már bele is lehet vágni a következő összecsapásba. Az sem hátrány, hogy lehetőség van a menekülésre (retreat), így minimalizálható a veszteség egy olyan helyzetben, amiből biztosan nincs kiút. A jutalmazási rendszer egész jó, a küldetésekből jelentős mennyiségű erőforráshoz lehet jutni.

Természetesen nem hibátlan a Marvel Snap, ugyanis erőteljesen az arcba tolja, hogy költs minél több valódi pénzt bizonyos szolgáltatásokra. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a mezőkön látható hatások miatt elképesztően kiszámíthatatlan egy-egy mérkőzés, ami eredményezheti azt, hogy az alapból gyengébb képességű játékos is simán képes győztesen kijönni egy olyan párharcból, amely nem neki kedvezne. Ezek azonban eltörpülnek a pozitív tulajdonságok mellett, amelynek köszönhetően csak Google Playről már 1 milliónál is többen töltötték le.

A Marvel Snapet megtalálod a Steamen, a Google Playen és az App Store-ban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már a Marvel Snappel?