Two Point Campus teszt - Fejenpörgés az egyetemen, avagy a bohócorr menő

Two Point Campus teszt - Fejenpörgés az egyetemen, avagy a bohócorr menő

Mindenki legnagyobb örömére már csak pár napot kell várni a Two Point Campus hivatalos megjelenéséig.

A Two Point Studios ismételten ledobta a humorbombákat, azonban szándékosan nem a kórházakat célozták meg vele, ahogy azt néhány éve már megtették a Two Point Hospital formájában, hanem ezúttal az egyetemi kampuszok kerültek a célkeresztbe. A Two Point Campus a világ első, igazi egyetemi-menedzselős szimulátora, amelyben sok-sok különböző adottságokkal rendelkező oktatási intézményt kell felépíteni, működtetni és felvirágoztatni. Egyszerűnek tűnhet a recept, de higgyétek el, hogy nem az, ugyanis a hallgatóknak, oktatónak és karbantartóknak rengeteg apró-cseprő nünükéjével kell foglalkozni. 

Hass, alkoss, gyarapíts

Alapvetően a játékmechanika szinte semmiben sem különbözik a Two Point Hospitaltől, ugyanúgy csillagokat kell gyűjtögetni az egyre összetettebb helyszínek beépítésével. A kihívást azt jelenti, hogy egyre több feladatot követel meg a játék, amelyek teljesítése aprólékos erőforrásmenedzselést igényel. A rendelkezésre álló terület, a korlátozott pénzmennyiség, valamint az épp aktuális kampusz adottságai együttesen jelentik a problémákat, amelyeket le kell küzdened. Ez tarthat néhány tucat percig, de előfordulhat az is, hogy órákon keresztül dolgozol azon, hogy az utolsó fránya csillagot megszerezd a maximálisan bezsebelhető jutalmakért.

Egyetemre járni jó móka, legalábbis a Two Point Campusban biztosan

A diákok természetesen nemcsak azért járnak be az épületbe, hogy magukba szívják a tudást, hanem szeretnek kirúgni a hámból. Elképesztően sok aktivitást biztosíthattok a nebulóknak, amelyek ismét csak pénzbe kerülnek, valamint előfordulhat, hogy pont a legnépszerűbb pihenőszoba veszi majd el a helyet a kötelezően építendő labor elől. Mert bizony vannak olyan termek, amelyek nélkül nem lehet belevágni a következő szemeszterbe. Meg kell találni az egyensúlyt a szórakozást és a tanulás között, ahogy a való életben. Ennek ellenére nem lehet komolyan venni azt, amikor bohócorrban ülnek be a bukásra álló diákok a különórákra, vagy azt, amikor kisebb civilizációk elpusztításra képes bombák előállításán dolgoznak lelkesen. De lehet még lovagi tornákat rendezni, valamint varázspárbajokba is bonyolódni, minden a kreativitáson és az adott pálya lehetőségein múlik.

Átemelt modellek, újraszínezett elemek, meg tudom utánozni Cseke Pétert is, de ez érdekel valakit?

A játék le sem tagadhatná, hogy a Two Point Hospital alapjaira építkezik, sőt konkrétan vannak olyan elemek (igen, rád nézek most kézfertőtlenítő és szemetes), amelyeket egy az egyben átemeltek a 2018-as programból. Hasonló a helyzet a karakterekkel, a mozgásukkal és reakcióikkal, de ebbe belekötni ismételten csak szőrszálhasogatásnak tűnhet. Annyira kellemes az összhatás, hogy még négy évvel a kórházas mókázás után is jól mutat a képernyőkön. Ebből fakadóan a gépigény olyan mélyen van, mint Mória bányái, avagy egy kicsit jobban pimpelt kenyérpirítón is tökéletesen fut.

Zuhany, WC, könyvtár, ettől boldog a diák!

Összességében a Two Point Campus egy nagyszerű élmény mindenkinek, aki szereti a humort, a színeket, az őrült megoldásokat és a pepecselős menedzselést. Hosszú órákon keresztül lehet toldozni-foltozni az épületegyütteseket, tökéletesíteni a tanulók által előnyben részesített útvonalakat, kiképezni úgy az oktatói kart, hogy egy borzból is diplomás mérnököt faragjanak. Steamen 39,99 euróért kaparinthatod meg a játékot, amelyet augusztus 9-étől futtathatsz a gépeden. Game Passbe azonban bekerül a megjelenés napján, így mindenképp ez tűnik a költséghatékonyabb döntésnek. Ha szeretnéd, akkor PlayStation 5-ön, Xbox Series X-en és S-en, valamint Nintendo Switchen is játszhatsz vele, ugyanis minden népszerű konzolra gondoltak a programozók.

A PC-s verzióban kisebb hibák elő-előfordultak, de ez betudható annak, hogy egy hivatalos publikálás előtti verzió került a kezeim közé. Én kicsit elfogult vagyok abból a szempontból, hogy véleményem szerint a The Sims legjobb kiegészítői mindig azok, amelyek az egyetemi/középiskolai életet próbálják bemutatni. A Two Point Campus egy jóval összetettebb módon közelíti meg a fiatal felnőtté válás első lépcsőfokait, mint a világ legnépszerűbb életszimulátora, ennek ellenére meg lehet találni a párhuzamokat a két alkotás között. Egy számmal nehéz leírni azt, hogy mégis mit tud nyújtani a játék, de a 84/100-as értékelés árulkodik arról, hogy megéri beleölni az órákat, mert a szórakozás garantált. Ha meg már töviről hegyire kiismerted az egészet, megfejtettél minden titkot, akkor sem kell aggódnod, mert a tartalommal megtöltött DLC-k biztosan nem maradnak majd el a jövőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már a Two Point Hospitallel?