Two Point Campus: Space Academy DLC - Zűr az űrben

Two Point Campus: Space Academy DLC - Zűr az űrben

A Two Point Campus egyetemszimulátor megkapta első kiegészítőjét, avagy már a földönkívüli diákok is szerezhetnek diplomát.

A Two Point Studios második videójátékának, a Two Point Campusnak megérkezett az első DLC-je, amely a határtalan űrbe kalauzolja el a lelkes nebulókat. A Space Academy kiegészítő nem akar sokat markolni, de azt bizony minden kétséget kizáróan képes megfogni. Ha szerettétek az alapjátékot, akkor bizonyára jól szórakoztok majd a földönkívüli élménnyel.

Árban verhetetlen

Mivel egy letölthető tartalomról van szó, ezért valamekkora összeget kénytelen kelletlen elkér érte a kiadó, de a 9,99 eurós vételár teljesen barátinak számít a videójátékok mostani piacán. Amikor a The Callisto Protocol optimalizátlan startjáért a Space Academy hatszorosát kell letenned a Steam pultjára, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy tényleg mire is érdemes költeni az összekuporgatott megtakarításokat. Az elkért összeg azonban még lehet átverés, ha cserében nem kínálnak semmit a fejlesztők. Szerencsére a TPS-nél nem akarják saját maguk alatt vágni a fát, ezért megtöltötték tartalommal a DLC-t.

Milyen újdonságok érkeztek a Space Academy kiegészítővel?

Kitágultak a határok, avagy már a Földön túli akadémián is menedzselheted a hallgatók mindennapjait. Alieneket oktathatsz arra, hogyan is működik az antigravitáció. Űrlovagokat képezhetsz, akik Dart Mault megszégyenítő mozdulatokkal pörgetik a fegyverüket. Nagyon sajtos bolygón oktathatod a sajtkészítés elég groteszk művészetére a sajtkedvelő ifjúságot. Aszteroidákat törhetsz fel a gondnokaiddal különböző jutalmak (vagy épp veszélyes fertőzések) megszerzésének érdekében. Különböző feladatok teljesítésével (pl.: kúrálj ki nebulókat a különböző nyavajáikból) bővítheted tovább a kampuszod ahelyett, hogy egyszerűen csak pénzből megvásárolnád az újabb és újabb területeket.

Mi az, ami nem változott az alapjátékhoz képest?

Még mindig zseniális a humor, amely az első diákok megérkezésétől a sokadik szemeszter végéig jelen van az egyetemen. Az apró interakciók ötletesek, a stilizált és elnagyolt grafikai megoldások ismerősek, de mégis valahogy másképp hatnak. Az új helyszínek (3 is van belőle) valódi kihívásokat tartogatnak, így még a veterán játékosok elé is kerülhetnek olyan feladatok, amelyek megoldásán bizony agyalni kell. A mikromenedzselés mélységébe nem nyúltak bele, a szobák és termek részletei, valamint a személyek/UFO-k viselkedése továbbra is a játékos döntésein múlik.

Egon, Dönci és az Űrgolyhók 

Egy minden tekintetben kiváló kiegészítőt raktak össze a Two Point Campushoz, amely árával és tartalmával remek választás lehet minden gamer számára, aki rendelkezik az alapjátékkal. Persze a bugok továbbra is jelen vannak, amelyek kigyomlálása egy-két patch alatt remélhetőleg megtörténik, de ezek nem olyan hibák, amelyek alapjaiban tennék tönkre az élményt. 92/100-as pontszámával az év egyik kihagyhatatlan ajánlatának számít, amely bár csak egy szűk réteget mozgat meg igazán, de ők garantáltan örömüket lelik benne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te jártál valaha egyetemre?