A magyarok szemszögéből teljes kudarc lett a Katowice-kvali - VIDEÓ

A magyarok szemszögéből teljes kudarc lett a Katowice-kvali - VIDEÓ

Sok csapat el sem indult, akik pedig versenybe szálltak, szinte azonnal ki is estek.

Kicsit váratlanul érte a CS:GO mezőnyt az IEM Katowice első nyílt európai selejtezője, a rendezvény mértékéhez képest alig volt induló. Az ESEA-n meghirdetett kvalira 129 csapat nevezett mindössze, magyar együttest szinte egyáltalán nem is láttunk a nevezők között.

Se az átalakulóban lévő REVOLTE, se az utóbbi időben sokat versenyző HoP, de a legutóbb ESL kapcsán felmerült WSE vagy Fury nevét se láttuk a nevezők között. Ott volt viszont az Orgless, FLASH-ék új csapata azonban mindössze egy kört élt meg a selejtező során.

Az első fordulóban az ellenfél nem jelent meg, így automatikusan bejutottak a legjobb 64 közé, ott azonban az ismert nevekből álló PRIDE állta útjukat. A lengyel csapat egy hete megverte a GODSENT-et is, és egyetlen Bo3-ra volt attól, hogy lejusson a DreamHack Las Vegas-ra, de végül 2:1-re kikaptak a Gambit ellen. Nehéz ellenféllel szemben kellett volna tehát helytállnia az Orgless-nek, de se a pályaválasztás, se az egyéni skill nem volt tökéletes ezen a meccsen, 16:5 lett a vége Nuke-on.

A következő kvalifikációs tornáig még bőven van idő, a csapatok már most jobban teszik, ha bevésik a naptárukba február első napjait! Reméljük a második nyílt selejtező már hoz majd magyar sikert is, most ugyanis ebből csak keveset kaptunk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!