Rióban lesz a brazil IEM, torzsiék visszatérnek legnagyobb sikerük helyszínére

Rióban lesz a brazil IEM, torzsiék visszatérnek legnagyobb sikerük helyszínére

Vajon idén még az elődöntőnél is messzebb juthatnak az egerek Rióban? Április közepén kiderül!

Végre kiderült, hogy az IEM Rio Major helyszínén, azaz a Jeunesse Arénában rendezik a sokáig IEM Spring, később IEM Brazília névre keresztelt eseményt. Az IEM Rio április 17-23-ig fog tartani – a BLAST párizsi Majore előtt, de az RMR-ok után lesz. A tét 250 ezer dollár oroszlánrésze és az örök dicsőség lesz, amiért összesen 16 csapat küzdhet majd.

Csapatok

Az ESL hat partnercsapatát hívta meg, azaz a NAVIt, a FaZe-t, a Vitalityt, a NIP-et, a MOUZt és a fnaticot. Hozzájuk csatlakozik még további négy az ESL saját ranglistája alapján, ők a Heroic, a riói címvédő Outsiders, a Cloud9 és az OG. Az utolsó meghívás pedig a FURIA postaládájában kötött ki „helyi hősöknek” címezve, ezzel elősegítve, hogy legalább egy brazil csapat részt vegyen az eseményen. A 9INE, a BIG és az IHC a regionális selejtezőkről jutott be, de nemsokára csatlakozik még hozzájuk egy észak- és egy dél-amerikai ötös is.

Frissítés 02.17.: Időközben véget értek az amerikai selejtezők, így összeállt a végleges lista. NA-ben az MIBR és a Complexity küzdöttek a kiadó helyért, ám hallzerkék nem tudták megismételni a katowicei formájukat és három körre a győzelemtől elengedték a gyeplőt, így kikaptak. SA-ben a 9z lett a befutó, miután megverték kNgV- O Planoját, a 00Nationt és a Fluxot is.

Lebonyolítás

A formátum az IEM-eken már jól megszokott lesz, azaz április 17-én két nyolcfős csoporttal indul a verseny, ahonnan három-három felállás juthat be a rájátszásba. Erre április 21-23. között kerül sor a Jeunesse Arénában két negyeddöntő, két elődöntő és egy döntő formájában.

A szervezők bejelentése alapján a Rio Major egyik legnagyobb problémáját is orvosolni fogják. Vagyis az idei riói tornájukon inkább visszatérnek a hagyományos színpadtervhez, elköszönnek a csarnok közepi játéktértől. Ez ugyan jó és látványos ötletnek bizonyult tavaly a befogadóképesség miatt, de a rájátszásban gyorsan kiderült, hogy nem működik, mert az alsó sorokból nem lehetett látni a meccset. Az IEM Katowicéhez vagy Kölnhöz hasonló elrendezés egészen biztosan jobb szurkolói élményt fog hozni. A jegyértékesítés egyébként március 6-án 16:00-kor indul.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!