Elérkezett JAME ideje, Major bajnok az Outsiders!

Elérkezett JAME ideje, Major bajnok az Outsiders!

Gyorsan megszerezte az irányítást a széria felett az Outsiders és onnantól kezdve már nem is volt kétséges a győzelmük.

Az IEM Rio Major fináléjában az Outsiders és a Heroic csaptak össze. Az garantált volt, hogy öt új bajnokot koronázunk meg vasárnap este, hiszen a két csapat felállásából senki sem nyert még Valve által szponzorált eseményen. A legközelebb is JAME és qikert jártak ehhez, ők még Berlinben döntőztek az Astralis ellen 2019-ben. Amire azonban akkor még nem álltak készen, azt most végtelen nyugalommal és önbizalommal szerezték meg a Heroic ellen.

Már a vétó is az Outsiders felé lejtett, ha nem is győzelmi százalékok, de az ismert játékuk miatt: Mirage-on senki nem tudta legyőzni őket Rióban, Overpasson és Infernón pedig láthattuk többször is, hogyan szednek ízekre csapatokat, akik egyébként a világ legjobbjai ezeken a pályákon. A Heroicnak ez volt a legtöbb, amit kihozhattak a vétóból, ezért mindenképp nagy teljesítmények kellettek volna ahhoz, hogy igazi esélyt adjanak maguknak a meccsen.

Mirage-on szoros első félidőt nyertek 8:7-re JAME-ék a T-oldalon. Akár több is lehetett volna ebben, ha jabbi nem hatástalanítja a bombát egy még aktív 1v1-ben. A második félidőben viszont helyretették az oroszok a dánokat. A Heroic ugyanis elhozta még a pisztolykört egy B-támadással, így 8:8-ra egyenlítettek, de innentől kezdve a meccs az Outsidersről szólt: a következő körökben bármivel próbálkoztak cadiaNék, kudarcba fulladt, ezért JAME-ék egészen 13:8-ig mehettek. Ekkor egy kicsit magára talált a Heroic, miden talált nyitóknak köszönhetően indultak be a támadások. Azonban ez a lendület három körig tartott ki, utána az Outsiders megszerezte a meccspontot, amit két körön belül be is váltottak pályagyőzelemre, így 16:12-re hozva a választásukat.

Overpass következett, ahol 12:3-as CT-oldalt hozott az Outsiders úgy, hogy ebben elveszített pisztolykör és eco is volt. A nagy hátrányt egyszerűen nem tudta ledolgozni a Heroic. Még úgy sem, hogy ismét elhozták a pisztolykört és az azt követő anti-force-t, amiben Jame egy hero AK-val próbálta megkavarni a dánok gazdaságát. Végül 16:5-nél zárult le a pálya és ezzel együtt a finálé – a Heroic semmit sem tehetett ez ellen.

Az Outsiders győzelme képekben

Borítókép és galéria: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!