CS:GO: Nem lesz brazil nyertese a brazil Majornek

CS:GO: Nem lesz brazil nyertese a brazil Majornek

Jöhetnek az utolsó tippek! Outsiders vagy Heroic, melyik csapat lesz a győztes?

Mikor volt utoljára ennyire magas szinten a brazil CS:GO? És most ne csak az aktuális Majorre gondoljatok, hanem arra, hogy a Furia minden nagy versenyen a bajnokesélyesek táborát ostromolja. Szerintem 2017-ben, még az SK idejében, azóta igazából egyre mélyebbre és mélyebbre jutottak a brazil csapatok. A Furia is a mezőny végéről indult, néhány évvel ezelőtt még a Major-tornák utolsó helyeiről potyogtak ki, sokszor nyert meccs nélkül. 2022-re viszont odáig fejlődtek, hogy hazai közönség előtt, elődöntőt játszottak az eddigi legnagyobb, legszebb, leghangulatosabb Major-tornáján.

Az elődöntőkben azonban emberükre akadtak. Ami a NaVi ellen működött, a gyors, agresszív, erőből bemegyünk és elfoglaljuk a lerakókat-stílusú játék, az a Heroic ellen kevés volt. Három pályára mindenképpen. Infernón működött, tény és való, de aztán a Heroic megmutatta, hogy egyrészt vissza tudnak lőni ha akarnak, másrészt pedig minimális taktikai fölénnyel, verhető a brazilok gyors és vehemens játéka. Mindeddig a Heroicot is a szívükbe zárták a brazil szurkolók, ma azonban kíváncsiak leszünk rá, hogy miként is fogadják majd őket, hiszen a Heroic 0-1-ről 2-1-re fordította meg a meccset és ma már a döntőben játszanak majd. CadiaN elképesztő tisztelettel nyilatkozott a tegnapi elődöntő után, lehet, hogy azzal is meg is nyerte maguknak a tömeg támogatását, ami talán máris félsiker.

„Bár megnyertük a meccset, a mai nap nem rólunk szól, a mai nap a Furiáról szól. Remek csapat, kiválóan játszottak, ma ünnepeljük őket, velünk majd foglalkozunk holnap." - mondta cadiaN a megnyert elődöntő után.

Ellenfelük sajnos nem a MOUZ lesz. Az Outsiders ellen picit elfogytak a srácok. Jóval több volt a hiba, a kapkodás, az elhamarkodott döntés, mint korábban, mindezt pedig tetézte az is, hogy az Outsiders játékosai, különösen Fame, Jame és FL1T brutális formában vannak, egyszerűen nem lehetett visszalőni őket, főleg úgy nem, ha Jame hirtelen elfelejti hogy 10-ből 11 alkalommal menti az AWP-t és helyette inkább beszalad a lerakóra és mindent megold egymaga, akár 1v3-mas helyzeteket is.

2-1-re nyert tegnap az Outsiders, ők lesznek ma a Heroic ellenfelei a döntőben. A MOUZ azonban nem búslakodhat és ahogy láttuk rajtuk tegnap, tényleg nem szomorúak. Gyönyörű menetelést mutattak be, a szerencsének ehhez köze nem volt. A nyílt kvalikból indulva, a Major 4 legjobb csapata közé jutottak, egy rendkívül jól kitalált és megalkotott csapattal, ahol mindenki azt tudja játszani amit szeretne, elképesztően higgadtak tudnak lenni a szerveren, megvan a remek csapatmunka alapja, játékosaik pedig kivétel nélkül fragerősek.

Persze megvannak még a hibáik is, de ez a MOUZ még mindig egy friss alakulat, még mindig egy nagyon fiatal felállás, ami még csak most bontogatja a szárnyait és még bőven van idejük fejlődni és kijavítani a hibákat, főleg akkor, amikor azt látjuk, hogy a teljes tier1 mezőny verhető, 50-50 csaknem mindenki. Óriási dicséret illeti a csapatot, köztük persze Torzsás "torzsi" Ádámot is, aki történelmet írt és minden idők legjobb magyar CS:GO-eredményét pakolta le elénk az asztalra. GG!

Egyetlen kérdés maradt, ki nyeri az IEM Rio Majort? Outsiders vagy Heroic? Heroic vagy Outsiders? Tartsatok velünk ma délután is, 4 órától lehet majd gyülekezni az esport1tv-n, ahol nem csak egy parádés döntőt láthatunk majd, de egészen viccesnek és egyben izgalmasnak ígérkező showmeccset is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!