Megcsinálta torzsi! – Történelmi magyar siker Rióban

Megcsinálta torzsi! – Történelmi magyar siker Rióban

Egy ország büszke most torzsira, soha nem voltunk még ennyire jó helyen a CS:GO csúcsának számító Major-tornákon!

97% a 3% ellenében. Egy 30 ezer játékost felölelő felmérés szerint ilyen arányok voltak tegnap a MOUZ és a Cloud9 összecsapásán, persze a C9 javára. Sőt, a megkérdezettek 51%-a a Cloud9-t várta végső győztesnek is, simán nekik adták volna a bajnoki trófeát, ami tény és való, hogy az eddigiek alapján racionális döntés volt. A racionalizmus azonban véget ért, a Cloud9 összetört a nyomás alatt, az alatt a nyomás alatt, amit a MOUZ még egy teljes pályás hátrányból is remekül rájuk tudott zúdítani.

Dexter két fontos dolgot emelt ki még egy a meccs előtti interjújában. Az első, hogy hosszú hetek munkája árán, most sikerült kialakítaniuk úgy a beosztásokat, a szerepeket, a pozikat a csapaton belül, hogy az mindenkinek megfeleljen. Frozen például kifejezetten kényelmetlenül érezte magát még az év elején és tavaly, de xertioN érkezése mindent megoldott, ez pedig tisztán látható frozen játékán, akinek tegnap is fontos szerepe volt a győzelemben.

A másik témája pedig az volt, hogy ő hogyan tudta összefogni a csapatot, hogy miként állnak hozzá a versenyhez. Nyilván kellenek az egyéni megmozdulások, kellenek a pontos gránátok, kellenek a remek körök, kellenek az új körök, de kell a mentális erő is. Márpedig, ezen a téren tegnap a MOUZ köröket vert a Cloud9 csapatára, arra az ötösre, ahol sh1ro még mindig hibátlanul játszott, de ha nem ő akkor hobbit vadult meg, mégis sorozatos hibákba kergették őket torzsiék, aminek meg is lett az eredménye.

A C9 asztalt csapkodva, fejüket rázva, szemüket forgatva játszott mindhárom pályán, még azon az Infernón is, amit egyébként hobbit hathatós segítségével, de megnyertek. A pálya mindkét térfelén túl sok teret adtak nekik a MOUZ játékosai, a C9 pedig egy precíz és pontos védekező térféllel alapozta meg az Infernón megszerzett 16-11-es győzelmüket. Hobbit 30-16-ba lőtte magát, ami ijesztő volt, minden MOUZ-szurkoló számára, de már ekkor is látható volt, hogy csapatszinten gyengélkedik a C9. A legfontosabb kérdés az volt, hogy a MOUZ-oldalán előjönnek-e a parádés megmozdulások és, hogy a csapatmunkájuk elég erős lesz-e egy esetleges sh1ro vagy hobbit carry ellen?

A válasz, igen! Overpassra érkezve mintha kicserélték volna a csapatokat. Bár sh1ro stabil volt végig, hobbit háta ennyit bírt, miközben a MOUZ felébredt, kivétel nélkül mindenkitől megjöttek a fragek, bátran mentek bele minden párharcba, meg is nyerték azokat és jól reagáltak minden helyzetre.

Nehéz támadó térféllel, de sikerrel zárták a pályát frozenék, 16-13 után fordulhattunk az utolsó pályára, Ancientre. Arra az Ancientre, ami a jelenlegi OP CT-metában nagyon veszélyes lehet, kivéve ha Ancient-main a csapat és kivéve, ha annyira meg tudják fordítani a meccs képét ezen a mappon, ahogy tette azt tegnap a MOUZ. A mentális fölényük ekkor már óriási volt, körről körre láthattuk a kamerákon, hogy a Cloud9 játékosai kezdenek összeomlani az arénában, a MOUZ ellenben megtartotta az Overpasson látott fragerős formáját, de hozzácsapták még az Infernón pont, hogy a C9-tól látott fantasztikus lurk és terelő játékot.

Hibátlanul olvasták a Cloud9 játékát, hibátlanul etették meg velük a saját köreiket, hamari vagy pontatlan forgásokra kényszerítve ezzel sh1roékat, akik így aztán bele is sétáltak a lurkölő és vadászó MOUZ-játékosokba, akik Ancientön már alig hagytak esélyt ellenfeleiknek. Gond nélkül tudták játszani a saját játékaikat, ami egy parádés és minden magyar szívet megdobogtató Ancient-győzelembe csúcsosodott ki, hiszen a MOUZ 0-1-ről egy 16-13-mas Overpassal és egy 16:9-es Ancienttel megfordította a meccset, 2-1-re nyertek, kiejtették a Cloud9-t, ők maguk pedig bejutottak az elődöntőkbe!

Ezzel torzsi és egyben a MOUZ is történelmet írt! Torzsás "torzsi" Ádám minden idők legjobb magyar CS:GO eredményét érte el tegnap este, hiszen 2018-ban DeadFox is ott volt a legjobb 8 között, de az akkori HR-t kiejtette a Liquid. A MOUZ viszont elődöntőbe jutott, soha, egyetlen magyar játékos sem volt még ennyire előkelő helyen egy CS:GO Majorön, ahogy maga a MOUZ sem, hiszen fennállásuk óta ez a legjobb eredményük Majorön és ki tudja még hol a vége!

Nem szabad elkiabálnunk semmit! Az elődöntőben a Fnaticot kiejtő Outsiders lesz az ellenfelük, ahol Jame és fame, de csaknem az egész csapat remek formában van, akárcsak a MOUZ-nál. Kivételesen izgalmas meccsnek ígérkezik, ám előtte hátra van még két további negyeddöntő, tartsatok velünk ma is, hiszen ma este is élőben követjük majd a Heroic, a Spirit, a Furia és a NaVi összecsapásait az esport1tv-n!

Az IEM Rio CS:GO Major hátrelévő menetrendje:

November 11. – péntek
18:00 - Spirit vs Heroic
21:30 - FURIA vs NAVI

November 12. – szombat
18:00 - MOUZ vs Outsiders
21:30 - Elődöntő #2

November 13. – vasárnap
16:00 - Showmatch: Brazília vs Svédország
19:00 - Döntő

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!