IEM Rio Major: Ennyi volt, kiesett a NaVi is!

Hajrá torzsi, hajrá MOUZ!

Már az első (de reméljük nem utolsó) brazil Major kezdete előtt is úgy, hivatkoztunk a tornára, hogy ez lesz a legek versenye. A valaha volt legnagyobb, legszebb, legőrültebb Major-torna, amire évek óta várunk már, hiszen a COVID alaposan elodázta ezt a versenyt is. Most végre itt van és hozzácsaphatunk még egy jelzőt, ezen a tornán történnek ugyanis a legnagyobb meglepetések.

Az Astralis és a G2 be sem jutott, a FaZe meccset sem nyert, a NiP meccset sem nyert, a Vitality a Legends Stage-ből potyogott ki, a NaVi pedig csak a top 8-ig jutott. Az a NaVi, akitől sokan bajnoki győzelmet vártak, tegnap összerogyott a Furia előtt, ráadásul látványosan. Kitűnően működött az, amit én személy szerint vártam, a hazai közönség olyan mentális előnyt jelentett, amit nem tudott kezelni a NaVi.

A Cloud9 korábban azt mondta, hogy őket kifejezetten zavarja, ha ellenük zúg a közönség, ez egyszerűen kihat a játékukra. A NaVi máshogy állt hozzá, ők hergelték az ellenük szurkoló tömeget, próbálták kifelé azt mutatni, hogy ez csak erősíti őket, de igazából az arcokon számtalanszor láttuk, hogy a meccs eleje óta idegesek voltak, igenis zavarta őket, hogy nincs meg a szokásos táboruk. Igazából az egész meccsen előnyben volt a Furia, egyedül Nuke-on tartotta magát a NaVi, de az a pálya is inkább a Furia hibájából landolt s1mple-ék neve mellett, mintsem a NaVi játékának köszönhetően.

Ancient és Mirage pedig már egyértelmű Furia-uralmat hozott, 10-10 kört tudott csak nyerni a NaVi, a 16-10-es Mirage után pedig olyan ovációban tört ki a közönség, amilyet még nem látott a CS:GO. Ilyen hangorkán és ilyen sok boldog, örömkönnyektől áztatott szurkolót sosem láttunk még CS:GO-versenyen, de mi tagadás, hozzá tudnánk szokni, ha minden torna ilyen őrült hangulatban telne.

Az elődöntők mezőnye tehát összeállt, hiszen a Furia mellett a Heroic tudott még győzelmet aratni tegnap. Különösebb gond nélkül, magabiztos játékkal utasították maguk mögé a Spiritet. Ezzel pedig egy újabb érdekesség alakult ki a Majorön. Bárki nyerje is a tornát vasárnap, az már biztos, hogy újonc csapat lesz, olyan alakulat, ami sosem nyert még Majort!

Természetesen ma délután folytatódik a magyar közvetítés, jönnek az elődöntők, jön ismét a történelmet írt torzsi és a MOUZ, akiknek minden esélyük megvan, hogy belőjék magukat a 2022-es IEM Rio CS:GO Major döntőjébe!

A mai menetrend:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!