Torzsiékat is meghívták az IEM Brazíliára

Torzsiékat is meghívták az IEM Brazíliára

Még öt kiadó hely maradt az IEM Brazílián, ezeket regionális selejtezők útján töltik fel a szervezők.

Az ESL Pro Tour dokumentumaiban sokáig csak IEM Spring néven emlegetett IEM Brazília április 17-23-ig fog tartani valamely brazíliai városban – a BLAST párizsi Majore előtt, de az RMR-ok után. A pontos helyszín egyelőre rejtély. Ami viszont legalább már körvonalazódik, hogy kik vehetnek részt ezen a 250 ezer dolláros viadalon, miután az ESL felfedte a meghívott csapatokat és már csak öt kiadó hely maradt így.

Az ESL hat partnercsapatát hívta meg, azaz a NAVIt, a FaZe-t, a Vitalityt, a NIP-et, a MOUZt és a fnaticot. Hozzájuk csatlakozik még további négy az ESL saját ranglistája alapján, ők a Heroic, az Outsiders, a Cloud9 és az OG. Az utolsó meghívás pedig a FURIA postaládájában kötött ki „helyi hősöknek” címezve, ezzel elősegítve, hogy legalább egy brazil csapat részt vegyen az eseményen.

A tizenhat csapatosra tervezett tornára tehát még öt kiadó hely maradt, ezeket regionális selejtezők útján töltik fel a szervezők. Ezek nyílt és zárt szakaszokból fognak állni és utóbbira minden régióban meghívást kapott néhány ötös az ESL ranglistája alapján. A többieknek a nyílt selejtezőkön át van lehetősége eljutni odáig. Európában a Bad News Eagles, az ENCE, a BIG és a Sprout kapott könnyebb utat, míg Dél-Amerikában a 00Nation és a 9z, Észak-Amerikában a Complexity és a paiN, Ázsiában a Lynn Vision és az IHC. Az európai selejtezőkről két, az összes többiről egy-egy csapat juthat el Brazíliába tavasszal.

A szemfüleseknek feltűnhetett, hogy hiányzik pár népszerű csapat a felsorolásokból, így például az Astralis vagy a Liquid nevei. Előbbire végtelenül egyszerű a magyarázat: annyira rosszul állnak a ranglistán, hogy nem kaptak meghívást sem a főeseményre, sem a zárt selejtezőre. Utóbbi már kicsit összetettebb, ugyanis a Liquid kapott meghívást, de azt visszautasították.

Ennek okát abban kell keresni, hogy a csapat januártól március végéig Európában, utána az RMR miatt Mexikóban fog tartózkodni. Amennyiben bevállalnák a brazil utat is a játékosok, egészen a nyári szünetig nem tudnának hazautazni. Vagyis nem lenne megfelelő pihenési és felkészülési idejük a Major előtt, amit alighanem szeretnének megnyerni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!