Végre megérkezett David Beckham CS:GO csapata

Végre megérkezett David Beckham CS:GO csapata

Az észak-európai csapat holnap debütál az ESL Impact harmadik szezonjában.

David Beckham befektetésével induló Guild Esports hosszú várakozás után végre leigazolt egy CS:GO csapatot. Azonban nem egy tier 2-3 férfi ötösre vagy smooya legújabb-legjobb mixére esett a választásuk, hanem egy női csapatra, akik szervezeti támogatás nélkül bejutottak az ESL Impact harmadik szezonjába a selejtezőkről. A G2 után tehát a Guild a második nagy név, akik az elmúlt 24 órában beléptek erre a területre.

A Guildnél régóta érdeklődnek a Counter-Strike iránt. 2020 végén Thorint fel is kérték tanácsadónak a projekthez, de ezután síri csend volt hónapokon át. Végül csak befutott egy nyilatkozat tőlük, miszerint figyelik a piacot, csak más dolguk is volt: „vannak más játékok is, amik érdekelnek bennünket, de továbbra is a szemünk előtt lebeg a CS:GO” – mondta a Guild CEO-ja a Dexertonak 2021 augusztusában.

Tavaly ősszel smooyáék Benched Heroes nevű mixét hozták hírbe velük. Csak ebből sem lett semmi, mert a csapat vízumproblémák miatt nem tudott kiutazni a máltai RMR-ra. Bár valószínűleg az sem segített, hogy Beckham neve ide vagy oda, jelentős pénzügyi problémákkal küzdöttek és küzdenek még ma is – erről itt írtunk bővebben.

A mostani csapatuknak az utazás aligha okoz majd problémát, hiszen egy észak-európai ötösről van szó. A korábban OUTCASTS néven ismert felállás tagjai igen különböző utakat jártak be. Ann4 tavaly tavasszal még a Godsent fe-ben játszott, de onnan kikerült az első Impact szezon végén és azóta nem is volt tartós csapata. Minnie és pullox szintén a Godsentből indultak, ősszel pedig a NIP-be igazoltak, viszont ott idén januárban a kispadra kerültek.

KiKi az Ambush fe-ben indult még tavaly tavasszal, ahol többek között a magyar kezziwowval játszott együtt. Később KiKit kihagyva belőlük lett az Astralis fe, a norvég játékos pedig egészen mostanáig csapat nélkül volt. A sort a svéd Linneaaa zárja, akiről egyelőre nem sokat tudni, egyik ESL Impact szezonban sem játszott még korábban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!