Nem játszhatnak smooyaék az RMR-on!

Nem játszhatnak smooyaék az RMR-on!

A Benched Heroes két játékosának vízumkérelmét is megtagadták, nem utazhat Máltára a csapat.

Aunkere után Calyx sem kapott vízumot, ezért a Benched Heroes nem indulhat az IEM Road to Rio európai RMR-ján. Mivel két játékos is kiesett és nincs lehetőség csak egy cserére, nem lenne ki a teljes kezdő keretük. A hírt smooya erősítette meg, aki szerint „könnyedén megelőzhető” lett volna a probléma. A frusztrációtól vezérelve korábban már sok szerencsét kívánt a helyüket így automatikusan megszerző Illuminar Gamingnek, de a végső kudarcot csak két nappal később, ma délelőtt jelentette be.

A hét elején írtunk arról bővebben, hogy az orosz játékosokkal induló csapatok (legalábbis azok, amelyek az ESL Pro League miatt nincsenek Máltán hetek óta), bajba kerülhetnek a vízumkérelmükkel, ugyanis az Európai Bizottság szeptember 9-i iránymutatása kifejezetten az orosz állampolgárok ügyintézését nehezíti meg. Ez kimondja, hogy a nagykövetségek hátrébb sorolják a „nem alapvetően szükséges” utazásokat, 15 nap helyett akár 45 napig is tarthat a kérelmek feldolgozása, elbírálása, valamint további igazoló dokumentumokat kérhetnek be az eddigi sztenderdekhez képest. Ráadásul azt ajánlják, hogy ne adjanak ki a tagállamok többszöri beutazásra szóló vízumot.

Az orosz származású Aunkere esetében ez az új eljárási rend okozott gondot: a francia hatóságok nem tartották biztosnak, hogy visszatér Oroszországba a vízuma lejártával és bizonyítania kellett volna ennek az ellenkezőjét. Calyx problémája összefügghet ezzel, de nem feltétlenül ez váltotta ki, ugyanis a török e-sportolók utazása mindig is nehézkes volt. Aunkere korábbi állítása szerint a hatóságok nem hitték el Calyxnak a vízumkérelmekor, hogy a versenyen fog résztvenni. Ezt a problémát pedig úgy tűnik, többszöri próbálkozásra sem sikerült megoldani.

Mivel a vízumprobléma legalább négy csapatot (1WIN, Aurora, K23, Benched Heroes) érinthet, ezért az ESL helyosztó versenyt rendez, hogy szükség esetén mindannyiukat pótolhassák. Ezidáig csak két tartalékcsapat volt: a már említett Illuminar Gaming, valamint az oroszokból álló Forward állt rendelkezésre úgy, hogy összesen harminckét résztvevője lesz az európai RMR-oknak. Ma estére a tartalékok száma hatra fog nőni a helyosztóval kapcsolatos hírek alapján, remélhetőleg ez már elegendő garancia lesz az RMR-ok zavartalan folytatására.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!