David Beckham óriási összeggel száll be az e-sportba

David Beckham óriási összeggel száll be az e-sportba

Egy London központú e-sport együttesbe száll be, ráadásul nem is kis pénzzel és ezzel nem csak az értéke nő meg a, hanem újabb terveket is ki tudnak tűzni.

A londoni székhelyű e-sport szervezet, a Guild Esports (korábban a The Lords Esports névre hallgatott) bejelentette a globális bővülését. Ennek apropóján egy korábbi futballsztár, David Beckham bejelentkezett társtulajdonosnak, és nem kevés tőkét hozott magával, hiszen mintegy 31 millió dollárral igyekszik megtámogatni a csapatot. Ezzel a Guild Esports 100 millió dollárnál is többet (jelenlegi értéken 124,2 millió dollár) ér majd. A finanszírozási kör további résztvevői között egyébként még ott van a DB Ventures és a Blue Star Capital is.

A Blue Star Capital kezdetben 150 ezer fontot (186 ezer dollárt) fektetett a The Lords Esports-ba közvetlenül a cég 2019. évi megalapítása után, ezzel 11,7% -os részesedést szerzett. Ugyanebben az időszakban a Blue Star Capital szintén 150 ezer fonttal szállt be (186 ezer dollár) összesen öt e-sport szervezetbe, köztük a szingapúri Dynasty Esports-ba, az indiai Googly Esports-ba és a kanadai The Drops Esports-ba. Ez azonban nem volt elegendő, mert a BSC további 480 ezerrel támogatta a GE-t, ami nekik is 11.7 százalékos részesedést jelent.

A DB Ventures szintén „jelentős, de kisebbségi részesedésre" tett szert a Guild Esports-ban egy nyilvánosságra nem hozott összegért. Ami talán meglepő, hogy a DB Ventures annak a Brand Holdingsnak a tulajdonában van, melyet David Beckham, Victoria Beckham és a Footwork Productions egyaránt irányít. Ráadásul ott David Beckham többségi tulajdonában van az anyavállalat. A korábbi labdarúgó sztár szereti meglátni a lehetőséget és igyekszik segíteni a sportok világát is, hiszen nem is olyan rég indította útjára az Inter Miami CF Major League Soccer futball csapatát.

Egyébként a Guild Esports-ot 2019 szeptemberében alapították, akkor még The Lords Esports néven, ami még ugyanebben az évben megszerezte a Cyqiq Gaming sportszervezetét. Ennek apropóján új menedzsmentet hoztak létre, és a vállalat ügyvezetõ elnöke Carleton Curtist lesz. Ő korábban vezető szerepet töltött be az Activision Blizzardban és a Red Bullban is.

A csütörtökön tett bejelentésben a szervezet megosztotta azon szándékát, hogy a hagyományos sportakadémia modellje alapján építeni akarnak egy brit székhelyű tehetségeket kinevelő komplexumot az e-sportolók számára. Ezenkívül a következő 12 hónapban számos játékban szeretnének saját együttest létrehozni, belépnek majd a Rocket Leaguebe, a FIFA 20-ba és a Fortniteba, és a nagyszabású projekt 2020 őszén kezdődik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!