Bubzkji: „Nem akartam csekklopónak csatlakozni egy csapathoz”

Bubzkji: „Nem akartam csekklopónak csatlakozni egy csapathoz”

Sokan már csak „Subzkji” vagy „Benchzkji” néven ismerik őt, miután az Astralis terveiből rendre kimaradt az ott töltött másfél év alatt.

Bubzkji volt tegnap este a HLTV Confirmed podcast vendége, ahol a beszélgetés első felében a dán TV2-nél folyó munkájáról és az Astralisban töltött időszakról kérdezték őt a műsorvezetők. Ebből kiderült, hogy kommentálni vagy játszani nehezebb, de az is, hogy meddig van reális esélye visszatérni játékosként az élmezőnybe, miután egy éven át a gla1ve szerint sem működő hatemberes felállásuk tagja volt.

Bubzkji a tavalyi év második felében nagy figyelmet kapott, főleg a PGL Major Stockholm előtti IEM Fall RMR után, amikor is váratlanul kitették a kezdőből, hiába ő volt az egyik legjobb játékosuk akkoriban. A már addigra „Subzkji” és „Benchzkji” neveken becézett dán játékos karrierje gyakorlatilag megfeneklett az Astralisban: másfél év alatt kevesebb hivatalos meccset játszott, mint egyes profik havonta. 2022 elején végül elengedte őt a szervezet, mert egyértelművé vált, hogy nem terveznek vele még akkor sem, amikor láthatóan gyengélkedik a csapat.

A HLTV-nek adott élő interjúban először a kirúgása utáni munkájáról beszélt. Bubzkji jelenleg a dán TV-nél dolgozik CS:GO közvetítéseken, elmondása szerint hol elemzőként, hol kommentátorként. Erről viccesen meg is jegyezte, hogy „kemény volt lejátszani egy Bo3-at, de kommentálni három Bo3-at... a francba is, ember, az utolsó meccset nézni sem szeretném”. Ettől függetlenül élvezi, hogy valami újban is kipróbálhatja magát, de ez nem a végállomás számára, mert benne van a pakliban a visszatérés játékosként.

Három-négy hónapot ad arra legfeljebb, hogy visszatérjen, mert azon túl már elveszhet a relevanciája, az érdeklődés iránta. De a motivációján sem segített az Astralisban töltött idő, mert akkor úgy érezte, hogy az azt megelőző munka végre megtérül, erre most lehetséges, hogy az alsóbb tierekben kell játszania megint. Ugyanis legalább a következő Majorig minden csapat felállása eldőlt már azelőtt, hogy az Astralis elengedte volna őt. Bubzkji állítása szerint vannak és voltak is érdeklődők iránta, de „nem akartam csekklopónak csatlakozni egy csapathoz, csak azért, hogy játszak” – tette hozzá. Majd azzal folytatta, hogy „ha nagyon csatlakozni akartam volna valahová, ha úgy éreztem volna, hogy ez a csapat messzire tud vinni engem, és én is őket”, akkor most is játszana.

PGL Major Stockholm előtti kispadra ültetéséről is beszélt. Erről azt állítja, hogy a mai napig nem kapott rendes indoklást, az összes kommunikáció az Astralis és közte kimerült egy telefonhívásban, ahol közölték vele, nem jössz velünk a versenyre. A Major utáni újjáépítésben pedig nem volt helye, mert gla1ve a pályákon ugyanazokat a pozíciókat játszotta, mint ő is. Ezzel kapcsolatban megkérdezték tőle, bánja-e, hogy nem volt harciasabb az orggal szemben, amikor többször is mellőzték, de nemmel válaszolt, mert megértette az ő szempontjukat is és nem akarta felbontani a csapategységet, a kapcsolatokat.

Ebből egyébként nem is 2021 őszén lett probléma, hanem már egy évvel korábban. Ugyanis Bubzkji szerint amikor csatlakozott az Astralishoz és a gla1ve–Xyp9x-páros betegszabadságon volt, akkor egyáltalán nem érezte azt, hogy ő csak egy hatodik vagy hetedik kerék lenne. Viszont amikor az irányító visszatért, akkor alakult át a dinamika, mert onnantól kezdve es3taggel harcolnia kellett a játékidőért és rendre alulmaradt. Az ő eladása után visszatért Xyp9x, a szervezet pedig ismét Bubzkjit hagyta ki, mert született egy döntés, miszerint az eredeti ötössel folytatják. 2021 elején Bubzkjit beugróként láthattuk Nuke-on játszani és úgy festet, hogy hamarosan még több pályán juthat szerephez. De ez két faktor miatt nem jött össze: egyrészt device távozásával minden a feje tetejére állt, másrészt a Valve néhány hónapon belül véget vetett a kibővített felállásoknak és így a dán játékos reményeinek is az Astralisban.

Borítókép: HLTV

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!