Egy korszak véget ért: dupreeh, Magisk és zonic távozott az Astralistól

Egy korszak véget ért: dupreeh, Magisk és zonic távozott az Astralistól

A Major óta kispadon lévő dán játékosok és edzőjük már biztosan máshol folytatják, távozásuk a világverő Astralis imázsának legvégét jelenti.

Lejárt Peter "⁠dupreeh⁠" RasmussenEmil "⁠Magisk⁠" Reif és Danny "⁠zonic⁠" Sørensen szerződése az Astralisnál, tehát szabadon igazolhatóvá váltak - jelentette be a szervezet tegnap délután. A többszörös Major győztes játékosok és edző várhatóan a Vitality új projektjében folytatják karrierjüket, melyről a PGL Major Stockholm óta lehet hallani pletykákat.

A trió novemberben kispadra került, amikor is a szervezet leigazolta a helyükre k0nfigot, blameFt és avet. Device tavaszi távozása óta bizonytalan volt a megmaradt játékosok sorsa: a korai riportok szerint mindenki máshol folytatta volna, beleértve gla1vet és Xyp9xet is, de ők végül a médiában kifejtett nyomásnak köszönhetően hosszútávú, jól fizető szerződéseket sajtoltak ki az Astralisból, ami maradásra késztette őket. Ekkortól kezdve zonic már nyíltan beszélt a távozásról. Egy időben a nyáron súlyos botrányba keveredett HUNDEN szerepelt a potenciális új edzők listájának élén, de az eltiltása után ez vállalhatatlan lett volna, ezért fordultak zonic volt 1.6-os csapattársához, avehez.

A trió távozása annak fényében nem meglepő, hogy 2020-tól kezdve folyamatosan arról lehetett hallani, az Astralisban a vezetőség hibát hibára halmozott. Az online érában egyre több és több verseny lett, miközben a tétjük csökkent. A szervezetnek állítólag erre az volt a reakciója, hogy még többet kell gyakorolnia a játékosoknak, és feltétlenül az irodából kell játszaniuk, miközben mindenki más az otthona kényelmében, stressz nélkül játszott. Ez érthető módon kiégéshez vezetett, hosszas kérlelés után pedig gla1ve és Xyp9x lehetőséget kaptak a pihenésre, ami hónapokig tartó szünetet jelentett. A többiek viszont nem élhettek ezzel, ami feszültséghez vezetett.

Az sem segítette az Astralisban aktívan tovább játszó játékosok életét, hogy "10 fős felállást" akart csinálni a szervezet. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy mindenféle ingyen igazolható, az eredeti csapathoz képest megkérdőjelezhető képességű dán játékost összeszedtek a legendás irányító és a világ legjobb clutch játékosa helyére. Így került ide többek között JUGi is, illetve az az es3tag, aki a velük játszott 36 pálya miatt talán a legtúlértékeltebb játékos lett valaha. Valamint Bubzkjiról sem szabad megfeledkezni, aki másfél éve igazolt az Astralishoz, ezidő alatt 86 pályát játszott velük, és a képességei ellenére sem vette a szervezet fontolóra az előléptetését. Sőt, miután vele kvalifikálta magát a Majorre a szervezet, visszatették a kispadra. Ő jelenleg átigazolási listán van, jövő nyárig tart a szerződése, de nem hallani semmit potenciális érdeklődőkről, nem tudni mi lesz vele.

Dupreeh, Magisk és zonic távozása egy korszak végét jelenti. A világverő Astralis imázs már device távozásakor foszlásnak indult, az említett trió szerződésének lejárta pedig nemhogy felgyorsította ezt a folyamatot, rögtön be is fejezte. 2022-ben a pletykák szerint mindhárman a Vitality kötelékében folytatják, ahol apEX, ZywOo és misutaaa mellett játszhatnak majd. A cél, mint minden új felállás esetében jelenleg, a NAVI utolérése, megverése lesz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!