Gla1ve után Xyp9x is pihenőre megy - Egyre jobban fogyatkozik a világelső Astralis

Gla1ve után Xyp9x is pihenőre megy - Egyre jobban fogyatkozik a világelső Astralis

Innovatív megoldás a hét emberes csapat, főleg ha két héten belül ketten is kiesnek az eredeti csapatból.

Nincs túl könnyű helyzetben az Astralis, sőt, most még nehezebb idők előtt áll a csapat. Bár az elsők között voltak, akik több, mint öt emberes csapatot állítottak fel, a dolog innovatív mivoltából jócskán levon egy szeletet az, hogy gla1ve után egy újabb játékosuk megy pihenőre.

A dán irányító közel két hete jelentette be, hogy minimum három hónapos szünetre megy. Egyszerűn kiégett a folyamatos játékból, stresszes, fáradékony, alvászavarai vannak, így inkább tart egy rövid szünetet, hogy aztán újult erővel térhessen vissza.

Hasonló történt a dán clutch miniszterrel is, Xyp9x is kiesik egy időre az Astralis játékosai közül. Bár az eddigi források hírei nem taglalják a pihenője okát, feltehetőleg ugyanaz mint gla1ve esetében, hiszen a CSPPA-hoz is annyi panasz érkezett a játékosok felől, hogy új mentális egészség megőrző programot indítanak.

Ezzel talán a legerősebb játékosát veszítette el a dán csapat egy időre, helyére ugyan van kiszemeltjük, de erősen kérdéses, hogy egy ilyen szedett-vedett felállással is tartani tudják-e majd a világelső helyezésüket. 

Egyrészt pár nap és az Astralis tagja lesz JUGi után es3tag is, másrészt pedig a dbltap forrásai szerint a NiP kidobott irányítóját, Lekr0-t szeretnék kipróbálni. Gla1ve távozása után Magisk vette kezébe az irányítást és persze az online meccsek miatt zonic is sokat segít a csapatnak, egy erős igl, mint Lekr0, remek választás lenne.

Az Astralis következő mérkőzései a DH Masters Spring rájátszásában lesznek, két hét múlva. Hogy pontosan milyen felállással játszanak majd, egyelőre nem tudni.

UPDATE

Az eredeti cikk publikálása óta az Astralis bejelentette, hogy Xyp9x helyére a Heroic csapatából ismert Snappi érkezik majd. Így a dán csapat a következő felállással várja a DreamHack Masters Spring folytatását:

  • Nicolai "device" Reedtz
  • Peter "dupreeh" Rasmussen
  • Emil "Magisk" Reif
  • Jakob "JUGi" Hansen
  • Marco "Snappi" Pfeiffer (beugró)
  • Danny "zonic" Sørensen (edző)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!