Fejleszti a mentális egészséget megőrző programját a CSPPA, vagyis a Counter-Strike Játékosok Profi Szövetsége

Fejleszti a mentális egészséget megőrző programját a CSPPA, vagyis a Counter-Strike Játékosok Profi Szövetsége

Egyre több profi panaszkodik a mentális egészsége miatt.

A CSPPA bár már két éve létezik, mégis sokan azt sem tudják, hogy mi is az pontosan. A Counter-Strike Professional Players Association, vagyis a Counter-Strike Játékosok Profi Szövetsége 2018-ban jött létre, hogy minden CS játékos a lehető legjobb elbánásban részesüljön, ne sérüljenek a jogaik és, hogy segítsék őket, ahol csak lehet.

A szövetség már eddig is együtt dolgozott a játékosokkal, csapatokkal, edzőkkel, hogy a lehető legjobb körülmények közül dolgozhassanak, játszhassanak a profik, ám mostanában sok a panasz. Egyre többen panaszkodnak miatta és egyben féltik is mentális egészségüket. Remek példa erre most az, hogy gla1ve pontosan a stressz miatt ment pihenőre, ahogy a North játékosa, Kjaerbye is hasonló gondokkal küzd.

Figyelve ezekre a reklamációk a CSPPA most egy új, a régi programot megújító és kibővítő munkaterven dolgozik, a játékosok mentális problémáinak kiküszöbölésének érdekében. Ebbe nem csak a 269 játékos tagot, de azok csapatait és még az egyes versenyek szervezőit is belevonják, közösen, teljes erőbedobással folyik a munka a Szövetségnél.

A profi játékosok számára már eddig is élt egy közvetlen telefonvonal, ahol az ide kapcsolód gondjaikról beszélhettek, folyamatos tanulmányok voltak a játékosok mentális egészségéről és csoportos vagy akár egyéni foglalkozások is voltak többek között például a stressz kezelésére.

Mindezek mellé dolgoznak még új módszereken, megoldásokon amikkel remélhetőleg elkerülhetőek lesznek a jövőben az olyan problémák, amikkel most például gla1ve is küszködik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!