Pontot tett az ESIC HUNDEN hónapokon át tartó vagdalózására

Pontot tett az ESIC HUNDEN hónapokon át tartó vagdalózására

Döntés született az HUNDEN-botrányban a Heroic játékosainak érintettségéről: niko volt az egyetlen, aki ellen bizonyítékot találtak.

Könnyű fegyelmi büntetést kapott Nikolaj "niko" Kristensen a HUNDEN-botrányban betöltött szerepéért - jelentette be az ESIC a mai napon. A döntés lényegében a lezárása a hónapok óta tartó, Heroic körüli publikus sárdobálásnak, ugyanis a nikoval kapcsolatos döntés mellett a többi játékost tisztázni tudta az ESIC: cadiaN, TeSES, b0RUP és stavn esetében azt írják, hogy "nincs kivizsgálandó eset", vagyis kielégítő bizonyíték.

Niko elismerte bűnrészességét, és a különleges körülmények miatt (a dán játékosnak ADHD-ja és Asperger-szindrómája van, ez korlátozza ítélőképességét) egy vádalkuban állapodtak meg az ESIC-cel, mely a következőből áll:

  1. Súlyos nyilvános megrovás a viselkedéséért.
  2. Egy figyelmeztetés, hogy az ESIC Integritási Programjának megsértése a jövőben súlyos következményekkel járhat.
  3. Kötelezően részt kell vennie két, legalább harminc perces oktatójellegű beszélgetésen az ESIC biztosával, Ian Smithszel.
  4. Legalább a következő hat hónap során havi 15 percre jelentkeznie kell a biztosnál, hogy bizonyítsa: megértette tetteit és az ESIC Integritási Programját. Valamint, ha segítségre van szüksége, akkor meg tudják adni neki.

Amennyiben nem teljesíti niko ezeket a pontokat, úgy az ESIC által biztosított versenyekről 30 napos eltiltást kaphat. A jelentés kiemeli, hogy a játékos az állapota miatt nagyon függ azoktól, akikben megbízik, HUNDEN pedig mentorként és csapattársként ezt szándékosan kihasználta, amikor csalni akart a coach buggal. Az ESIC szerint nikoval elhitette, hogy a bug nem jelentős probléma, vicces, és a többiek tudnak róla, beleegyeztek. Azonban kiderült, HUNDEN a csalás létezését és használatát ugyan próbálta felmérni náluk, de ezt olyan módon tette, amiből nem tudhatták biztosan, hogy miről van szó. Az edző azt állította, hogy TeSeS segített neki a Spirit elleni meccsükön elérni a bugot, de erre semmilyen bizonyítékot nem találtak.

A játékosok az Astralis elleni csalás után tudták meg, hogy mi történt: ekkor ugyanis HUNDEN egy rögzített Teamspeak-beszélgetés során beavatta őket. Az ESIC úgy ítélte, hogy cadiaN és stavn egyértelműen szembeszállt HUNDENnel ebben a kérdésben, és nem volt olyan bizonyíték, amiből rájöhettek volna maguktól mindenre, tehát az edző egyedül cselekedett - kivéve a nikos esetben, ahol manipulálta a játékost a csalás elkövetésére.

Ian Smith, az ESIC biztosa a következőt írta a jelentés zárásaként:

"Arra számítottam, 'bizonyítékok' hada fog ránk zúdolni más csapatok játékosaitól, akik tudtak arról, hogy az edzőjük használta a coach bugot, de nem ez történt. Azt hiszem elmagyaráztam már, ez miért is van: a játékosoknak nem kellett tudnia róla, de elfogadom, hogy voltak olyanok, mint niko, akinek elő kellett volna állnia ezzel, de nem tette. Remélem ez változni fog a jövőben, mert az emberek tudják, hogy az ESIC tisztességesen és szimpatikusan jár el, az esport legjobb érdekeit figyelembe véve. A kompetitív integritás kulcsfontosságú a fenntarthatósághoz és az egyre nagyobb professzionalitáshoz. Ha az emberek elveszítik a hitüket a termékben, akkor a játékosok fognak szenvedni a leginkább, ezért remélem minden játékos el tudja fogadni, egy hajóban evezünk és az ESIC azért van itt, hogy megvédje őket."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!