Igazat mond HUNDEN? - Vizsgálat indult a Heroic játékosai ellen

Igazat mond HUNDEN? - Vizsgálat indult a Heroic játékosai ellen

Az ESIC vizsgálódik a HUNDEN-bizonyítékok alapján, a játékosok pedig nem válaszolnak még újságíróknak sem.

Az ESIC megkapta HUNDENtől a bizonyítékokat, és ezek alapján vizsgálatot indít a Heroic játékosainak szerepéről a coach bug-használatban - jelentette be a szervezet tegnap. Az oldalukon közzétett bejegyzésben elmondták, hogy szeptember 4-én kapták meg a dokumentumokat, és bár azok ellent mondanak HUNDEN korábbi, beismerő nyilatkozatainak, a szervezet mégis úgy döntött, hogy érdemes kivizsgálni az ügyet. Más egyebet egyelőre nem közöltek, várhatóan újabb fejleményekre a vizsgálat végén derül majd fény.

HUNDEN augusztus végén egy, a dán TV 2-nek adott interjúban beszélt először arról, hogy a csapattársai tudtak róla, és aktívan segédkeztek neki a coach bug elérésében tavaly. Az ESIC akkori vizsgálata erre nem tért ki, mivel nem találtak bizonyítékot, illetve maga az edző is azt állította, hogy egyedül tette, és a csapattársainak nem volt hozzá köze - ezért az ESIC úgy gondolta, nincs is szükség ennek mélyebben utánanézni.

Az első interjúja óta HUNDEN szinte naponta jelentkezik új információkkal és történetekkel. Így derült ki például az is, hogy a korábbi beismerő vallomását a Heroic menedzsmentjéből érkező nyomás hatására tette. Továbbá kiderült, hogy egy titoktartási szerződést is alá akartak iratni velük, mely alapján akár 100 000 dollárt kellett volna fizetniük a szervezetnek, amennyiben a coach bug-használat körülményeiről beszélnek.

A tegnapi nap során két Heroic-játékos, cadiaN és TeSeS is röviden reagáltak a botrányra. A dánok IGL-je azt mondta, "tudom, hogy nagy az érdeklődés és sok kérdés van, nyilvánvalóan a HUNDEN-botrány most a forró téma, de kérem, ne kérdezzetek, mert nem fogtok választ kapni". TeSeS inkább a botrány visszhangjára tért ki, elmondta mennyire nehéz neki a sok gyülölködő véleményt látni, de leszögezte, hogy ez sem tereli el a figyelmüket a játéktól.

Ezen a pár rövid gondolaton kívül továbbra sem érkezett semmilyen részletes, hivatalos magyarázat sem a Heroic, sem a játékosok oldaláról. De abból ítélve, hogy a tegnapi ESL Pro League sajtótájékoztatón külön megkérték az újságírókat, hogy ne kérdezzenek erről és "őrizzék meg a jókedvet". Ilyen körülmények között valószínűleg egy ideig még nem is lesznek válaszok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!